Prijedorska policija traga za trojicom razbojnika koji su, pod pretnjom pištoljem, u ponedeljak uveče opljačkali radnika obezbeđenja firme “Mladost trejd” od koga su ukrali veću količinu novca.

Razbojništvo se dogodilo oko 20.15 u poslovnim prostorijama “Mladost trejda”, koje se nalaze u krugu industrijske zone “Celpak” u Prijedoru.

– Uviđajem je utvrđeno da su tri nepoznata maskirana lica uz pretnju pištoljem radniku obezbeđenja iz prostorija firme ukrala određenu količinu novca, nakon čega su pobegla u nepoznatom pravcu – rekla je portparol PU Prijedor Zvezdana Alendarević.

Ona kaže da je o svemu obavešteno prijedorsko tužilaštvo, uz čiju saglasnost je pokrenuta istraga.

– Preduzimaju se sve potrebne mere i radnje u cilju pronalaska izvršilaca i rasvetljavanju krivičnog dela – rekla je Alendarevićeva.

U policiji sumnjaju da je pljačka bila “tipovana”, i da su razbojnici imali informaciju da se u firmi, koja se bavi trgovinom pića, hrane i cigareta nalazila veća količina novca. Zanimljivo je da je sat i po vremena nakon pljačke u zaseoku Šušnjari u Piskavici kod Banjaluke pronađen automobil u plamenu. Veruje se da bi se moglo raditi o vozilu koje su koristili razbojnici u Prijedoru, ali u policiji to nisu mogli da potvrde, ni demantuju.

AUTOMOBIL POTPUNO UNIŠTEN

Požar su lokalizovali banjalučki vatrogasci, ali je vozilo u potpunosti izgorelo i od njega su ostali samo metalni delovi karoserije. Tek treba da se utvrdi o kojem je vozilu reč, i da li je eventualno bilo ukradeno.

novosti.rs
Foto – Vatrogasna brigada Banja Luka