gradska uprava prijedorIz lokalnog budžeta u Prijedoru je u proteklih šest godina izdvojeno 890.000 KM za podsticaje zapošljavanja, samozapošljavanja i sertifikovanja preduzeća, podaci su Odjeljenje za privredu i poljoprivredu gradske uprave.

Za samozapošljavanje je utrošeno 439.000 KM čime je do posla došlo 101 lice, za zapošljavanje kod poslodavca 297.000 KM čime su do posla došla 124 lica, dok je za zapošljavanje 19 mladih visokoobrazovanih kadrova utrošeno 51.000 KM.

Standarde kvaliteta uvelo je 19 korisnika uz 84.000 KM podrške lokalnog budžeta, dok je 18.000 KM utrošeno na preduzetničke inicijative za žene čime je do posla došlo pet lica.

Javni konkurs za podsticaje za ovu godinu biće raspisan tokom mjeseca, najavljeno je iz Odjeljenja za privredu i poljoprivredu gradske uprave.

Kandidati moraju dostaviti rješenje o registraciji, uvjerenje o registraciji poreskog obveznika, uvjerenje o izmirenim obavezama i uvjerenje Zavoda za zapošljavanje da su lica koja se prijavljuju za podsticaje na evidenciji nezaposlenih.

Poslodavac koji dobije podsticaje mora novozaposlene radnike zadržati u stalnom radnom odnosu najmanje dvije godine, a lica zainteresovana za samozapošljavanje moraju završiti obuku za izradu biznis planova.

SRNA