Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 488 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 106 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 64 muške i 42 ženske osobe, od kojih je 18 mlađe, 72 srednje i 16 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 25 osoba je iz Gradiške, 15 iz Banjaluke, 11 iz Prijedora, 10 iz Zvornika, devet iz Bijeljine, sedam iz Laktaša, šest iz Foče, po četiri iz Doboja i Srpca, po tri iz Prnjavora i Čelinca, po dvije iz Ugljevika i Teslića i po jedna iz Višegrada, Kotor Varoša, Pelagićeva, Petrova i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona.

Radi se o ženi starije životne dobi iz Gacka.
Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 10.590 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 325 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 7.123 osoba, a testirano je ukupno 86.416 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 230 , u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 71, a u opštim bolnicama 159.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.890 osoba, a nadzor je završen kod 63.612 osobe.