Siniša Saničanin, jedan je od fudbalskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine koji je na terenu proveo svih 120 minuta u duelu polufinala baraža za plasman na EURO, u kojem su u Sarajevo eliminisani od Sjeverne Irske, nakon izvođenja jedanaesteraca (4:5).

Poslije produžetaka bilo je 1:1.

Ističe, emocije se nisu slegle, a mnogi od reprezentativaca BiH nisu nikako ni spavali poslije poraza.

“Poslije jedne ovakve utakmice teško je spavati i odmoriti se tako brzo. Generalno teško mogu da spavam nakon utakmica, a posebno ovako izuzetno važne i teške, u kojoj smo igrali 120 minuta, pa onda šutirali penale koji su uvijek lutrija. Ostaje veliki žal jer nam je ovo bila dobra prilika za plasman na jedno veliko takmičenje. Ipak, moramo dalje, ne trebamo pognuti glave jer smo odigrali dobru utakmicu koju smo možda mogli prije završiti, da ne dođe do penala. Ostaće žal, svi smo razočarani i tužni jer opet kažem penali su lutrija i sve je tu neizvjesno”, izjavio je Saničanin.

U nedjelju (11. oktobra) BiH će igrati na stadionu “Bilino polje” u Zenici protiv Holandije u UEFA Ligi nacija. Saničanin smatra ”moramo se okrenuti ovom susretu, izvući pouke iz prethodnog”.

“Nemamo mnogo vremena i trebamo se okrenuti onome što je pred nama. Slijede, takođe, bitne utakmice protiv Holandije i Poljske u kojima ćemo nastojati da dokažemo kvalitet i prikažemo što bolju igru. Ipak, takmičiti se u ‘A’ Ligi nacija je zahtjevno i trebamo se sada fokusirati na to da ostanemo u toj fudbalskoj eliti. Moramo pokušati da ostvarimo što bolji rezultat. Siguran sam da nam neće nedostajati borbenosti, moramo biti spremni i dati maksimum”, istakao je ovaj Prijedorčanin.

BiH će u nedjelju od 18 sati u trećem kolu grupi 1 elitne UEFA Lige nacija A ugostiti Holandiju u Zenici. Tri dana kasnije u Vroclavu u četvrtom kolu bit će gost Poljske.

Poslije dva odigrana kola u grupi 1 A Lige nacija Italija je prva sa četiri boda. Holandija i Poljska imaju po tri, dok je BiH osvojila bod.

mondo.ba