dbau-dr redPrijedorski elektro-rok sastav “Dbau” na korak je od objavljivanja novog, trećeg, studijskog albuma “Doctor Red”.

Naime, grupa “Dbau” je odlučila da u posljednjih sedam mjeseci publiku s vremena na vrijeme iznenadi tako što objavljuje jednu po jednu pjesmu, a koje će zajedno činiti već spomenuto izdanje. Takođe je rečeno da će ovo izdanje imati 12 kompozicija, a “Dbau” su dosad predstavili 11 numera, dok je objavljivanje posljednje pjesme najavljeno tokom vikenda.

Fizičko izdanje albuma “Doctor Red” objaviće hrvatska izdavačka kuća “Slušaj najglasnije”, legendarnog Zdenka Franjića, koji je zaslužan za otkriće sada već kultnih rok sastava kao što su “Majke” i “Goribor”.

“Album nosi naziv po doktoru Mladenu Stojanoviću, kojeg su okupatori zvali Crveni Doktor. Time želimo da kažemo da je u BiH još živ alternativni zvuk”, kaže Dino Mrkalj, gitarista sastava “Dbau”.

Ističe da su presrećni jer je jedno takvo ime kao što je Franjić prepoznalo njihov kvalitet.

“Mislim da ovoga puta imamo nešto tvrđi zvuk jer smo napravili zaokret prema pravom elektro-roku, što nam je i bila namjera svih ovih godina”, naglašava Mrkalj.

Pored iščekivanja posljednje pjesme sastava “Dbau”, u međuvremenu se pojavio i drugi dio godišnje kompilacije “Balkan Under The Radar” nezavisne izdavačka kuće “Black Planet Records” iz Niša, na kojem se našla i pjesma “System” ovog energičnog trija iz Prijedora.

Iako je cilj ovog izdanja afirmacija kvalitetnih, nepoznatih izvođača s prostora Balkana, kompilaciju su podržali renomirani izvođači kao što su Nikola Vranjković, “Goribor” i makedonski “Mizar”.

Nezavisne novine