snjesko bijelic hambarine (1)Dvojica mladih Prijedorčana, mještana Hambarina, iskoristili su snježne padavine da se malo zabave i naprave Snješka Bijelića.

U neposrednoj blizini Osnovne škole na Hambarinama, odakle se Prijedor vidi „kao na dlanu“ sedamnaestogodišnji Haris Kaltak, učenik Elektrotehničke škole i njegov 25-ogodišnji komšija Ernest Džolić napravili su Snješka visokog oko tri metra.

-Pošto snijega ima dosta a škola je završila za ovu sedmicu, iskoristili smo višak slobodnog vremena da se malo zabavimo. Bilo je zanimljivo tokom dvosatnog rada. Zbog visine Snješka koristili smo i merdevine prilikom pravljenja, a najveću podršku smo imali od mog pekinezera Diksija koji nam se cijelo vrijeme „vrzmao“ oko nogu – kaže Haris.

On dodaje da su Snješku stavili šal i kapu kako se ne bi smrzao, jer napolju je ipak hladno.

-Na kraju smo i nazdravili kako bi proslavili uspješno okončan posao, a Snješka Bijelića smo ostavili da sa visine posmatra Prijedor. Nadam se da će biti tu i narednih dana, jer će zasigurno biti zanimljiv i učenicima koji pohađaju obližnju školu – kaže Kaltak, obećavajući da će, ukoliko se padavine nastave, Snješko dobiti i drugaricu u narednim danima kako mu ne bi bilo dosadno.

Ukoliko i Vi imate neku sličnu priču, javite nam se putem e-maila desk@prijedordanas.com ili našeg Facebook profila
https://www.facebook.com/pages/Prijedordanascom-Prijedorski-gradski-portal/226087317584438

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Haris Kaltak
snjesko bijelic hambarine (2) snjesko bijelic hambarine (3) snjesko bijelic hambarine (4) snjesko bijelic hambarine (5)