Okružni privredni sud u Prijedoru

Oblast: Državna služba i uprava
Rad na: Neodređeno vrijeme
Regija: Prijedor
Otvoreno do: 15.10.2020.
Broj izvršilaca: 2

OPIS RADNOG MJESTA
OKRUŽNI PRIVREDNI SUD U PRIJEDORU
Broj: 067-0-Su-20-000-495
Na osnovu odredbe člana 48., 76. i 77. Zakona o sudovima Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske“, br. 37/12, 44/15 i 100/17), te Saglasnosti Ministarstva pravde Republike Srpske, broj 08.020/120-915/20 od 22.05.2020. godine i broj 08.020/120-1848/20 od 17.09.2020. godine, predsjednik suda raspisuje:

Javni konkurs za popunu radnih mjesta u Okružnom privrednom sudu u Prijedoru

1. Opis radnog mjesta
1.1. Portir/telefonista – 1 (jedan) izvršilac
Radni odnos se zasniva na neodređeno vrijeme.

Opis poslova: vrši kontrolu ulaska i izlaska stranaka u zgradu Suda, kao i pregled unesenih predmeta, na portirnici prima i upućuje stranke u odgovarajuću kancelariju, daje obavještenja o vremenu prijema stranaka kod sudija i zaposlenih u Sudu, ovlašćen je da u vršenju službe utvrdi identitet lica koja ulaze u zgradu Suda, vodi evidenciju dolaska i odlaska na posao i sa posla zaposlenih u Sudu, obavlja i druge poslove operativno-tehničke prirode po nalogu predsjednika Suda, vrši redovno uspostavljanje telefonskih veza za potrebe Suda, stara se o ispravnosti i redovnom održavanju telefonskih linija i uređaja, vrši i druge poslove po nalogu predsjednika Suda i sekretara Suda.

1.2. Radnik na održavanju čistoće – 1 (jedan) izvršilac
Radni odnos se zasniva na neodređeno vrijeme.

Opis poslova: vrši čišćenje radnih prostorija, sanitarnih prostora i uređaja, stepeništa, prozora i staklenih površina, tepiha i drugih tekstilnih materijala koji se nalaze u prostorijama Suda, redovno i blagovremeno osigurava sredstva za održavanje sanitarnih čvorova i brine se za njihovu popunu u sanitarnim čvorovima, iznosi smeće na određeno mjesto-deponiju, blagovremeno obavještava predsjednika Suda i sekretara Suda o nastalim kvarovima i neispravnostima na instalacijama u zgradi Suda i kvarove na sredstvima kojima rukuje, obavlja i druge poslove po naredbi predsjednika Suda i sekretara Suda.

OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS
2. Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos
2.1. Opšti uslovi koje kandidati moraju ispunjavati:
– da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine,
– da je stariji od 18 godina,
– da ima opštu zdravstvenu sposobnost,
– da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u republičkom organu uprave,
– da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kom nivou vlasti u Bosni i Hercegovini tri godine prije objavljivanja konkursa.

2.2. Posebni uslovi koje kandidati moraju ispunjavati:
Za radno mjesto pod rednim brojem 1.1.:
– IV ili III stepen stručne spreme, upravna škola, ekonomska škola, gimnazija ili druga srednja škola, završen kurs protivpožarne zaštite, radno iskustvo od najmanje šest (6) mjeseci na istim ili sličnim poslovima.
Za radno mjesto pod rednim brojem 1.2.:
– završena osnovna škola, radno iskustvo od najmanje šest (6) mjeseci na istim ili sličnim poslovima.

3. Potrebni dokumenti
Uz prijavu na konkurs, kandidati su dužni da dostave dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova za prijem u radni odnos, i to original ili foto-kopije sljedećih dokumenata:
– lične karte ili pasoša,
– diplome o završenoj stručnoj spremi,
– uvjerenja ili potvrde o radnom iskustvu u traženom stepenu obrazovanja,
– uvjerenja ili potvrde o završenom kursu protivpožarne zaštite (za radno mjesto pod rednim brojem 1.1.).

Ispunjenost drugih uslova navedenih u konkursu, kandidati dokazuju izjavom koja je sastavni dio prijave na konkurs.
Izabrani kandidat dužan je da, u roku od 7 dana od objavljivanja rezultata konkursa na oglasnoj tabli suda, dostavi originale ili ovjerene foto-kopije sljedećih dokumenata: uvjerenja o državljanstvu Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, uvjerenja o opštoj zdravstvenoj sposobnosti, diplome o traženoj stručnoj spremi, uvjerenja ili potvrde o radnom iskustvu u traženom stepenu obrazovanja, uvjerenja ili potvrde o završenom kursu protivpožarne zaštite (za radno mjesto pod rednim brojem 1.1.).
Za izabranog kandidata, sud će, po službenoj dužnosti, pribaviti uvjerenje o neosuđivanosti.

4. Prijava na konkurs
Prijavu na konkurs kandidati mogu preuzeti lično na pisarnici Okružnog privrednog suda u Prijedoru ili na internet stranici Okružnog privrednog suda u Prijedoru https://okprivsud-prijedor.pravosudje.ba/.

5. Rok i način podnošenja prijave na konkurs
Prijave na konkurs sa dokazima o ispunjavanju opštih i posebnih uslova i obaveznom naznakom „ZA KONKURS“ se mogu dostaviti lično na pisarnicu Okružnog privrednog suda u Prijedoru ili putem pošte, na adresu:
Okružni privredni sud u Prijedoru
Ul. Akademika Jovana Raškovića br. 6
79 102 Prijedor

Rok za dostavljanje prijave je 15 (petnaest dana) od dana objavljivanja javnog konkursa u dnevnim novinama „Glas Srpske“.
Nepotpune, nerazumljive i neblagovremene prijave, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju opšte i posebne uslove iz konkursa, odbaciće se.
Prije donošenja odluke o izboru, sa kandidatima koji budu ispunjavali opšte i posebne uslove iz konkursa obaviće se intervju i/ili testiranje, o čemu će kandidati biti blagovremeno obaviješteni poštom ili telefonom.

Zavod za zapošljavanje RS
Foto – ilustracija