Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor organizuje manifestaciju “Miholjsko ljeto”, koja počinje sutra i traje do srijede, 14. oktobra, a obuhvata različite programe i aktivnosti, najavljeno je danas iz ovog udruženja.

Profesor istorije u prijedorskoj Gimnaziji Dejan Karlica održaće predavanje “Odužimo dug” sutra u 19.00 časova u sali Zavoda za izgradnju grada, a slijedom inicijative Udruženja da se u Prijedoru podigne spomenik solunskim dobrovoljcima.

U pratećem programu nastupiće muška pjevačka grupa Udruženja.

“Miholjdan je slava Udruženja za očuvanje tradicije koja će ove godine biti obilježena u skladu sa epidemiološkim mjerama u krugu članova Udruženja”, navedeno je u saopštenju.

Za utorak, 13. oktobar, za 19.00 časova u Pozorištu Prijedor, najavljen je koncert Beogradskog omladinskog narodnog orkestra, kojim rukovodi maestro Slavko Mitrović Cale.

“Zahvaljujući gradonačelniku Milenku Đakoviću i Gradskoj upravi Prijedor, koji su obezbijedili finansijska sredstva, ulaz je slobodan, ali je broj gledalaca ograničen na 80 u skladu sa epidemiološkim propisima. Uz podršku Gradske uprave Prijedor i Radio-kluba Kozara obezbijedili smo živi prenos koncerta, koji će se moći gledati i na stranici Udruženja”, navedeno je u saopštenju.

U srijedu, 14. oktobra, u Muzičkoj školi “Savo Balaban” biće održan masterklas harmonike, na kojem će maestro Mitrović svoje sviračko znanje i iskustvo podijeliti sa mladim i afirmisanim prijedorskim harmonikašima.

Organizator manifestacije “Miholjsko ljeto” je Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor, pokrovitelj je grad Prijedor, a saorganizatori Kolo srpskih sestara, kulturno-umjetnička društva “Kozara” i “Milan Egić”, Muzička škola “Savo Balaban” i Radio-klub “Kozara”.

SRNA