Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 656 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 127 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 69 muških i 58 ženskih osoba, od kojih je 33 mlađe, 75 srednje i 19 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 44 osobe su iz Banjaluke, 13 iz Pala, osam iz Bijeljine, sedam iz Zvornika, po šest iz Laktaša i Mrkonjić Grada, po pet iz Kotor Varoša i Prijedora, četiri iz Trebinja, tri iz Nevesinja, po dvije iz Gradiške, Lopara, Rogatice, Stanara, Teslića, Foče i Čajniča i po jedna iz Doboja, Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa, Kozarske Dubice, Modriče, Novog Grada, Oštre Luke, Petrovca, Prnjavora, Ribnika, Srpca i Čelinca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona.

Radi se o dvije žene i jednom muškarcu starije životne dobi iz Kneževa, Prijedora i Banjaluke.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 10.130 slučajva virusa korona, a preminulo je ukupno 321 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 6.850 osoba, a testirano je ukupno 84.326 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 194, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 61, a u opštim bolnicama 133.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.869 osoba, a nadzor je završen kod 62.282 osobe.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske