osmomartovski standoviObavještavaju se cvjećarske i trgovačke radnje, registrovani proizvođači cvijeća, ustanove, fizička lica i udruženja građana, koja su registrovana za izradu predmeta kućne radinosti, suvenira i sličnih ukrasa, da će Odjeljenje za stambeno komunalne poslove i zaštitu životne sredine, za period od 05.03. do 10.03. 2015. godine (pet dana), odobravati zauzimanje javne površine i postavljanje štandova za prodaju cvijeća i prigodnih poklona za 8. Mart, na lokacijama:
1.Mali trg – 18 tipskih štandova,
Štandovi na Malom trgu broj 1, 2, 3, 4, 15, 16, 17 i 18, odobravaju se isključivo cvjećarama i registrovanim proizvođačima cvijeća
2.Ulica Miloša Obrenovića ( od „Monterivala“ do trgovine „Favorit“) – 15 lokacija za postavljanje vlastitih štandova,
3.Trg Zorana Karlice – 8 tipskih štandova.

Jedno lice može podnijeti zahtjev za samo jednu lokaciju, istoga dana po izvršenom uvidu u Plan lokacija, a uz zahtjev je obavezno priložiti rješenje o odobrenoj djelatnosti, odnosno registraciji, izdato od strane nadležnog organa.

Komunalna taksa za privremeno korištenje javne površine na Malom trgu i Trgu Zorana Karlice iznosi 65,00 KM, a u ulici Miloša Obrenovića, iznosi 50,00 KM.

Uvid u plan lokacija i podnošenje prijave (zahtjeva), može se izvršiti na Info pultu Gradske uprave, od 04.02.2015. godine, a najkasnije do 11.02.2015. godine, odnosno do popune predloženih lokacija.

NAČELNIK ODJELJENJA:
Radan Vukadinović, dipl. ing. saob.