Radio-klubu “Kozara” Prijedor dodijeljene su na korištenje nove prostorije u društvenom domu u Malom Palančištu.

Ove prostorije dodijelila im je Gradska uprava Prijedor sa kojom godinama unazad imaju uspješnu saradnju.

To je potvrdio i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković koji ih je u ponedjeljak posjetio u novim prostorijama.

“Uloga radio-amatera je od velikog značaja što je posebno došlo do izražaja tokom poplava 2014. i kasnije 2019.godine i tokom raznih gradskih manifestacija”, rekao je Đaković.

On je dodao da njihov rad ne iziskuje previše sredstava za rad.

“Ali oni ovaj posao rade sa mnogo ljubavi i volje”, istakao je Đaković.

Potpredsjednik Radio-kluba “Kozara” Ognjen Vukić je rekao da su na pomoći zahvalni i da je saradnja sa Gradskom upravom Prijedor primjer kako bi saradnja trebala da izgleda.

“Na poziv gradskih vlasti, vatrogasaca i civilne zaštite uvijek se odazivamo i nastojimo da olakšamo komunikaciju u svim vanrednim, ali i redovnim situacijama”, rekao je Vukić.

On je dodao da je klub osnovan 1954.godine, da ima 40 aktivnih članova i da je prepoznatljiv u svijetu radio-amaterizma daleko izvan granica BiH.

Članovi Radio-kluba Kozara iz Prijedora izumili su ultrazvučni senzor za mjerenje vodostaja, koji je znatno doprinio informisanosti građana, u vrijeme poplava 2014.godine na ovom području.

Pomoću ovog senzora, Prijedorčani su mogli svakog minuta da znaju koliki je vodostaj Sane, zbog čega je u vrijeme poplava sajt Radio-kluba Kozara imao rekordnu posjećenost.

www.prijedorgrad.org