Protiv Olimpika smo mogli biti i uverljiviji, poručio je trener Boris Savić nakon što je njegova ekipa u šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine rezultatom 4:0 u Prijedoru eliminisala sarajevski Olimpik.

“Vukovi” su među tri premijerligaša koja su zapela već na prvoj prepreci u najmasovnijem takmičenju. Tuzlanska Sloboda i Mladost Doboj Kakanj ispali su nakon izvođenja jedanaesteraca protiv Goražda, odnosno Slavije iz Istočnog Sarajeva. Iako je prolaz niželigaša, uključujući i “Rudare sa Sane”, okarakterisan kao iznenađenje, Boris Savić objasnio je šta je prevagnulo u visokoj pobjedi njegovog tima.

“Mi smo imali informacije da će Olimpik doći s kombinovanim sastavom. Tako smo i mi imali osam startera drugih u odnosu na prvenstvene utakmice. Dali smo šansu nekim igračima koji su igrali manje u prethodnom periodu i tako Kup BiH iskoristili da dodatno uigramo ekipu protiv jednog premijerligaša. To je tim igračima sa manjom minutažom bio dodatni motiv”, rekao je Savić.

U prvom poluvremenu Rudar je imao terensku inicijativu. Upisali su tri-četiri promašene prilike, te imali poništen pogodak.

“Na poluvremenu smo izvršili tri izmene i ta tri igrača koja su ušla postigla su pogotke. Ostvarili smo sigurnu pobedu, koja je mogla biti čak i ubedljivija, ali najvažnije je da smo dobili samopouzdanje. Pritom niko se nije povredio, a sačuvali smo neke igrače za prvenstvo koje nam je prioritet i znamo šta nam je cilj”, istakao Savić.

A cilj sezone je titula prvaka u M:tel Prvoj ligi Republike Srpske. Trenutno su prvi na tabeli, gdje žele ostati do kraja.

“Kada sam dogovarao svoj dolazak na klupu Rudara, rekao sam da je glavni zadatak povratak Rudara u Premijer ligu BiH. To je ono što je mene privuklo, ta želja da se ide na pobedu na svakoj utakmici. Trenutno smo prvoplasirani uz dva promašena penala koja bi nam dala dodatnih pet bodova da smo ih pogodili. Liga je jako specifična, mnogo kvalitetnija i interesantnija sa 16 ekipa. Izjednačena je, nigde nije lako pobediti, tako da smo oprezni, ali svesni svojih kvaliteta i nadamo se da ćemo proći prvi kroz cilj”, rakeo je Savić.

Ambicije u prvenstvu nikako ne umanjuju želju za nastavak dobrih partija i u najmasovnijem takmičenju. U osmini finala nadaju se opet protivniku iz Premijer lige BiH.

“U narednoj fazi možemo dobiti Željezničar, Sarajevo, Zrinjski, Borac… To je dovoljan motiv kao što je bio i protiv Olimpika. Ako igramo protiv premijerligaša, automatski smo i domaćini, što je opet dobra stvar. S druge strane, možemo dobiti na papiru slabijeg rivala i imati neke korektne šanse za prolaz dalje. Uz sve to, Kup je nepredvidiv i favorit ne pobeđuje uvek. Videćemo da li će nas pogledati i sreća u žrebu, a ulazak u četvrtfinale za nas bi bila sigurno velika stvar”, zaključio je Savić.

Žrijebanje parova osmine finala Kupa BiH biće održano u utorak u 13.30 u prostorijama N/FS BiH u Sarajevu.

Nezavisne novine