Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Marko Aćić potpisali su danas Ugovor o nastavku dogradnje kanalizacionog sistema u naselju Janjića pompa u visini od 70.000 KM.

“Zahvaljujem se na pomoći za ovo naselje doseljenika u grad Prijedor jer su oni počeli svojevremeno izgradnju kanalizacije vlastitim sredstvima , ali nisu dovršili i tamo su nastali određeni problemi zbog toga i mi smo se ove godine organizovali da dopunimo finansijski to što je neophodno da se u tom naselju dovrši kanalizacioni sistem i da razriješimo problema i mještane i ljude koji su bili u organizacionom odboru u početnim radovima i koji su imali mnogo problema poslije i sa izvođečem radova, a i među sobom, zbog nemogućnosti završetka posla”, rekao je Đaković.

On je dodao da će u tom naselju oko 387 porodica dobiti kanalizaciju.

Aćić je rekao da je i ovaj projekat nastavak dobre i uspješne saradnje Sekretarijata sa gradonačelnikom Prijedora i ovdašnjom Gradskom upravom i da je jedan od više projekata koji zajednički realizuju.

“Danas je bila prilika da potpišemo ugovor vrijedan 70.000 KM koji se naslanja na prethodni, prošlogodišnji, a kojima se rješavaju problemi izbjeglica, raseljenih lica i povratnika u Prijedoru. Zadovoljstvo je da možemo čuti od gradonačelnika da ovaj projekat napreduje dobro i da će se ovim sredstvima vjerovatno približiti svojoj potpunoj realizaciji”, istakao je Aćić.

On je najavio da uskoro slijedi završetak još nekoliko projekata u Prijedoru.

“To su izgradnja i opremanje zgrada u okviru Regionalnog stambenog programa /RSP/ i CEB projekta u naselju Raškovac. Po ovoj dinamici očekujemo da u narednih mjesec do mjesec i po dana obje zgrade budu završene”, naveo je Aćić.

On je naglasio da je, osim za zgradu CEB-a gdje je to uključeno u projekat, i za zgradu RSP-a Sekretarijat zajedničkim naporom sa nevladinim sektorom obezbijedio kućanske aparate i osnovni namještaj.

www.prijedorgrad.org