Vrtić “Radost” Prijedor obavještava roditelje, čija su djeca primljena na posljednjem konkursu, da od ponedjeljka, 5. oktobra, mogu obaviti upis djece i da novoupisani od utorka mogu krenuti u obdanište, izjavila je danas direktor ove predškolske ustanove Gordana Jekić.

“Ugovori se potpisuju u centralnom vrtiću od ponedjeljka od 9.00 do 14.00 časova, a tom prilikom neophodno je donijeti ljekarsko uvjerenje sa prethodno obavljenim laboratorijskim nalazima”, rekla je Jekićeva danas Srni.

Javni konkurs za prijem djece u jaslice i vrtić u radnoj 2020/2021. godini vrtić “Radost” Prijedor objavio je 11. septembra.

Na konkursu je primljeno 70 djece, i to 36 u centralni objekat, u “Đurđevak” na Urijama 17, u “Cvrčak” na Pećanima 14, a u objekat “Snježana” na Pećanima troje, dok je još 117 djece konkurisalo, ali je ostalo ispod crte.

“Mi smo juče od Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske dobili uputstvo za postepeno ublažavanje mjera u predškolskim ustanovama, prema kojem je odobren boravak do 25 djece u grupi, što nam sada omogućava realizaciju konkursa”, navela je Jekićeva.

Do 1. septembra bilo je moguće do 15 djece u grupi, od 1. septembra 20 djece, a od iduće sedmice 25, a pritom, ako je ikako moguće, što manji broj djece, preporučeno je iz Instituta.

SRNA