U Prijedoru su danas otvorene prostorije Prve Srpske demokratske stranke.

Predsjednik Prve SDS Radomir Lukić rekao je novinarima da od 2018. stranka nastupa pod sloganom “Svi smo prva – svi smo Srpska”, a da je prijedorski odbor dodao “Da spasimo obraz i čast SDS-a” i da taj dio oslikava suštinu.

“Dobar dio različitih politika SDS-a je pogrešan, a najveća greška je stalno iniciranje nepotrebnih sukoba sa drugim političkim strankama i sa strankama koje čine parlamentarnu i vladinu većinu”, istakao je Lukić.

On je naglasio da je cilj Prve SDS da Republika Srpska opstane, da bude snažna, kao i ljudsko sporazumijevanje sa svim drugim narodima, manjinama, uz međusobno i uvažavanje različitih identiteta.

Predsjednik Gradskog odbora Prve SDS Prijedor Borislav Marić rekao je da je cilj ove stranke da jednog dana ujedini sve frakcije SDS-a, a potom i obezbjeđenje minimuma nacionalnih interesa koji će postići sve srpske političke partije, a da se pri tome ne dirne nijedan nacionalni interes drugih naroda.

“Pozivamo sve da sjednemo za isti sto kada je riječ o nacionalnim interesima, a da se takmičimo svako za sebe kada je riječ o svoj ostaloj društvenoj nadgradnji”, poručio je Marić.

Nosilac liste za Skupštinu grada Prijedora Slavko Švraka rekao je da lista ima pet kandidata i da je cilj ove stranke afirmisanje istinskih stvaralaca i SDS-a i Republike Srpske.

Prostorije Prve SDS u Prijedoru nalaze se na gradskom šetalištu, pored Galerije “Sreten Stojanović”.

SRNA