Dječijem vrtiću “Radost” Prijedor italijanska nevladina organizacija Udruženje Program Prijedor donirala je 8.000 evra za nabavku novog vozila, a iz vlastitih sredstava biće obnovljene dvije sale u Omarskoj, izjavila je danas direktor ove predškolske ustanove Gordana Jekić.

“Mi imamo jedno službeno vozilo i ono se koristi za sve potrebe vrtića, a sada ćemo dobiti vozilo koje će se koristiti isključivo za prevoz hrane, kako je i propisano”, rekla je Jekićeva Srni.

Ona je podsjetila da je za donaciju kod italijanskih prijatelja Prijedora aplicirala prošle godine u avgustu i da je nedavno dobila pozitivan odgovor.

“Riječ je o nabavci vozila `fijat doblo`, vrijednog 30.300 KM, a razliku će obezbijediti grad Prijedor iz granta za obrazovanje”, navela je Jekićeva.

Ona je najavila da će ustanova iz vlastitih sredstava sanirati mokri čvor i renovirati i opremiti dvije sale u vrtiću u Omarskoj koje su decenijama koristili đaci Osnovne škole “Vuk Karadžić”, a za kojima škola zbog postepenog, ali konstantnog smanjenja broja đaka odavno više nema potrebe.

“Odobreno nam je formiranje mješovite jasličke grupe u Omarskoj za 20 djece uzrasta od jedne do tri godine, za šta na ovom području odavno postoji potreba. Tako će sadašnja mješovita vrtićka grupa i novooformljena jaslička imati tri sale na raspolaganju od kojih će dvije biti radne sobe, a jedna spavaonica. Upis ćemo obaviti odmah po završetku radova”, dodala je Jekićeva.

Prema njenim riječima, danas se završava i sanacija plafona u vrtiću na Urijama koju finansira Gradska uprava.

SRNA