U Prijedoru je danas održan cjelodnevni Sajam inovacija i novih tehnologija koji je pod pokroviteljstvom grada organizovala Visoka škola “Banjaluka Koledž”.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je otvarajući sajam istakao da grad Prijedor ima mnogo mladih inovatora i to kako osnovaca tako i učenika Mašinske i Elektro-tehničke škole.

“Zato je bilo opravdano da prihvatimo organizovanje jednog ovakvog sajma jer ovo je jedan način da se podstaknu mladi ljudi da se bave inovatorstvom i da nastave da se time bave u budućnosti”, izjavio je Đaković.

On je dodao da savremeno doba zahtijeva sve više inovacija u novim tehnologijama koje se danas koriste.

“I mi moramo uhvatiti korak sa savremenim svijetom, a imamo i pametne i umne ljude koje treba kanalisati, ali im treba i pomoći da bi oni aktivno na tome radili”, rekao je Đaković.

Profesor Rajko Macura je ispred organizatora izjavio da je cilj sajma promocija inovacija i savremenih tehnologija i proizvoda koji doprinose povećanju konkurentnosti privrede, razvoju društva i povezivanja sistema obrazovanja sa privredom.

“Cilj nam je bio i da se podrži inovativnost djece i mladih, ali i primjena savremenih tehnologija u privredi”, rekao je Macura.

Učesnici sajma su učenici osnovnih i srednjih škola iz Prijedora i inovatori sa Banja Luka Koledža, kao i firmE “Kromeks”, “Istkod”, “Mediamarket” i Razvojna agencija “Preda”.

www.prijedorgrad.org