Privredna/Gospodarska komora FBiH je po proteklom sastanku održanom 15.09.2020. i razgovoru na temu elektromobilnosti s međunarodnom kompanijom e-Bikes 4All, dana 17.09.2020. posjetila prijedorsku kompaniju Cromex, koja je proizvela prvi bosanskohercegovački skuter i bicikl na električni pogon.

Tema ovog sastanka je obostrana inicijativa za zajedničku saradnju, u cilju promocije elektromobilnosti i unapređenja poslovanja, ali i prenosa znanja i iskustva, te prevazilaženja barijera s kojom se susreću u svakodnevnom poslovanju.

U ime Privredne/Gospodarske komore FBiH, Armin Hodžić istaknuo je značaj Komore u povezivanju domaćih i međunarodnih kompanija, obzirom da se i domaće i međunarodne kompanije obraćaju Privrednoj/Gospodarskoj komori putem strukovnih Udruženja, te ih shodno određenoj tematici Komora uvezuje, i osnažuje u razmjeni ideja, rješavanju tekuće problematike, prenosu znanja, ali i unapređenju poslovanja i uspostavljanju zajedničke saradnje, kao u ovom slučaju između katarske kompanije e-Bikes 4All i bosanskohercegovačke kompanije Cromex iz Prijedora.

Pristupanjem članstvu Komore FBiH, Mirsad Ramić, vlasnik kompanije Cromex i menadžment kompanije Cromex, izrazili su zadovoljstvo ovom posjetom i interesovanjem Ahmada Abtaha u ime kompanije e-bike 4All za uspostavljanje zajedničke saradnje, ali i drugim poslovnim mogućnostima i benefitima u saradnji s Privrednom/Gospodarskom komorom FBiH o kojima se razgovaralo tokom sastanka.

Tim povodom posjećen je i prozvodni pogon kompanije Cromex, obzirom na iznimnu investiciju Cromex-a od 5 miliona KM u mašine, od čega je 3,5 miliona investirano u lasere za sječenje ploča i cijevi.

U ime kompanije e-Bikes 4 All, gospodin Ahmad istaknuo je potencijal zajedničke saradnje, koji će se preciznije definisati u nadolazećem periodu, obzirom na brojne zajedničke tačke u poslovanju, a ne samo na polju elektromobilnosti prema inicijalnoj tematici sastanka. Također, Abtah je ovim putem ukazao na potencijal prenosa znanja koji imaju u Katru na poslovanje kompanije Cromex, a sve radi njegovog unapređenja.

Nakon završetka sastanka, dogovoreni su i naredni koraci u zajedničkoj saradnji, gdje je jedna od planiranih aktivnosti i uzvratna posjeta kompaniji e-Bikes 4All i njihovoj poslovnici u Sarajevu, ali i centrali u Kataru.

Privredna/Gospodarska komora se zahvaljuje na ukazanom povjerenju kompaniji e-Bikes 4All i Cromex d.o.o. Prijedor, te u istom duhu i cilju nastavlja aktivnosti umrežavanja privrednih subjekata i unapređenja njihovog poslovanja.

indikator.ba