Na području grada Prijedora trenutno je 20 osoba pozitivnih na virus korona.

Do sada se 195 Prijedorčana oporavilo od oboljenja uzrokovanih virusom korona, a 18 zaraženih je preminulo.

Iz Štaba za vanredne situacije grada Prijedora saopštili su da je pod zdravstvenim nadzorom 27 osoba, a da je zdravstveni nadzor prestao za njih 2.495.

-U bolnicu „Doktor Mladen Stojanović“ Prijedor na Kovid odjeljenje radi liječenja pacijenata sa pozitivnim testom na virus korona, smješteno je 10 osoba od kojih je devet iz Prijedora i jedan iz Kozarske Dubice-naveli su iz Štaba.

Oni su podsjetili da su svi građani kao i pravan lica dužni poštovati propisane mjere i zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije.

-Subjekti koji pružaju usluge iz oblasti ugostiteljstva, umjetnosti i zabave kao što su bioskopi, pozorišta i muzeji, dužni su organizovati svoj rad uz primjenu propisanih epidemioloških mjera sa posebnom pažnjom na ograničenje broja osoba u objektu u zavisnosti od površine prostora i uz obavezno poštivanje propisane fizičke distance i uz postavljanje obavještenja na ulazu u objekat o ukupnom broju osoba koje mogu boraviti u objektu u odnosu na njegovu površinu-saopštili su iz prijedorskog Štaba.

Dodali su da je Republički štab za vanredne situacije donio zaključak o donaciji 100.000 jednokratnih zaštitnih rukavica bolnici „Doktor Mladen Stojanović“ i 10.000 jednokratnih zaštitnih rukavica prijedorskom Domu zdravlja.

-Tim za dezinfekciju Gradske uprave Prijedor u saradnji sa Udruženjem voćara Prijedor, Teritorijalnom vatrogasnom jedinicom i angažovanim volonterima dezinfekovao je javne površine na području grada Prijedora, a 18. septembra izvršena je dezinfekcija svih javnih ustanova na području grada Prijedora-poručili su iz prijedorskog Štaba.

EuroBlic-srpskainfo.com