Prvog dana vikenda odigraće se sedmo kolo m:tel Prve lige Republike Srpske, a najviše “vatre” trebalo bi da bude na trebinjskim Policama, gdje će se sastati Leotar i Rudar Prijedor, ekipe koje se nakon prvih šest rundi nalaze na prvoj i drugoj poziciji.

I jedni i drugi su do ovog kola sakupili trinaest bodova (4-1-1), s tim što je gol-razlika Trebinjaca za dva pogotka bolja (Leotar 10:4, Rudar Prijedor 8:4), pa stoga trenutno mogu da se “šepure” na prvoj poziciji.

Leotar je u prošlom kolu poražen na dobojskim Lukama od Sloge rezultatom 2:0, pa sada želi da se iskupi za taj neuspjeh, ali put ka tom cilju, naravno, neće biti nimalo jednostavan, s obzirom da su Prijedorčani prije starta sezone projektovani kao glavni favoriti za osvajanje šampionske titule i povratak u m:tel Premijer ligu BiH.

“Iksu” na ovom meču nada se Sloboda iz Novog Grada, koja se nalazi na trećem mjestu uz bod manje od gore navedenog dvojca. Novograđani će sutra gostovati u Derventi ekipi Tekstilca i ukoliko trijumfuju, uz podjelu bodova pod Trebišnjcom, izbiće na čelnu poziciju.

Daleko od liderske pozicije, takođe, nisu ni Kozara, a ni već pomenuta Sloga, koji na četvrtom i petom mjestu imaju po 11 bodova. Tim iz Gradiške će u ovoj rundi gostovati u Brčkom, dok će Dobojlije put Kozarske Dubice, na megdan jednom od naprijatnijih iznenađenja prvenstva.

Zanimljiv okršaj očekuje se i u Ugljeviku, gdje se, kao i u Trebinju, sastaju dva ex-premijerligaša, Zvijezda 09 i Slavija.

Preostali parovi ove runde su Alfa Modriča – Sutjeska, Drina – Željezničar Sport tim i Ljubić – Podrinje.

Sve utakmice se igraju sutra u 16 časova.

M:TEL PRVA LIGA REPUBLIKE SRPSKE – 7. kolo
Zvijezda 09 – Slavija
Alfa Modriča – Sutjeska
Drina – Željezničar Sport tim
Tekstilac – Sloboda
Leotar – Rudar-Prijedor
Borac – Sloga
Jedinstvo – Kozara
Ljubić – Podrinje (16.00)

TABELA: Leotar 13, Rudar Prijedor 13, Sloboda 12, Kozara 11, Sloga 11, Borac 9, Alfa Modriča 9, Slavija 9, Zvijezda 09 9, Drina 8, Ljubić 7, Jedinstvo 7, Tekstilac 6, Željezničar Sport tim 4, Sutjeska 2, Podrinje 1.

mondo.ba