Na području Prijedora trenutno je 15 lica pozitivnih na virus korona, 190 lica oporavilo se od kovida 19, a 17 osoba je preminulo, saopštio je danas prijedorski Štab za vanredne situacije.

“U kućnoj izolaciji su 24 lica, a zdravstveni nadzor je prestao za 2.479 lica. U kovid bolnici smještena su četiri lica iz Prijedora i jedno iz Krupe na Uni”, navodi se u saopštenju.

Centru za prikazivanje filmova Prijedor omogućeno je održavanje filmskih projekcija uz potpuno poštivanje mjera Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije kojima su zabranjena javna okupljanja u grupama većim od 50 lica, uz održavanje fizičke distance od dva metra i uz obavezno preduzimanje mjera Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Za potrebe dezinfekcije javnih površina i javnih objekata na području Prijedora potrebno je obezbijediti neophodne količine dezinfekcionih sredstava i druga potrebna zaštitna sredstva radi efikasne i bezbjedne realizacije ove aktivnosti.

Štab apeluje da se stanovnici Prijedora pridržavaju propisanih mjera za sprečavanje pojave i širenja novog virusa korona, a, prije svega, da održavaju fizičku distancu od dva metra, nose zaštitne maske, održavaju mjere lične higijene, te da redovno čiste i dezinfikuju prostorije u kojima borave i rade.

SRNA