srna-predrag sorgaKompanija “Arselor Mital Prijedor” u ovoj godini izdvojiće 260.000 KM za Program ulaganja u lokalnu zajednicu, rekao je danas Srni koordinator programa društvene odgovornosti ove kompanije Predrag Šorga.

“U ovoj godini prioritet ćemo dati projektima u obrazovanju, naročito obrazovanju mladih. Nastavićemo da radimo i u drugim oblastima u kojima smo bili prisutni i u proteklih osam godina, ali ključna oblast biće obrazovanje”, istakao je Šorga.

On je naveo da je planirana realizacija oko 30 novih projekata u ovoj godini.

“Sa Agencijom za ekonomski razvoj grada Prijedora `Preda-PD` upravo smo dogovorili da sa 10.000 KM finansiramo opremanje kabineta za proizvodnju sira u Poljoprivredno-prehrambenoj školi, a sa 12.000 KM razvoj mladih talenata na polju programiranja, informatike i robotike u Kreativnom centru”, pojasnio je Šorga.

Kreativni centar u prostorijama Poslovnog centra Prijedor otvoren je u septembru 2013. godine, a u njegovo uređenje i opremanje Fondacija “Arselor Mital” uložila je oko 11.000 KM.

“Ovim novim projektom sada širimo kapacitete Kreativnog centra i otvoramo nove mogućnosti mladim inovatorima, posebno na polju robotike za koju postoje inicijative da se uvede u nastavne planove i programe u Republici Srpskoj”, rekao je Šorga.

Fondacija “Arselor Mital” Prijedor lani je 11.000 KM darovala za opremanje jednog kabineta za praktičnu nastavu u Elektrotehničkoj školi.

Fondacija “Arselor Mital” Prijedor osnovana je 2006. godine i u više od 150 projekata korisnih za lokalnu zajednicu do sada je uložila više od tri miliona maraka, obuhvativši više od 80.000 korisnika.

Od ove godine smjernice društvene odgovornosti kompanija “Arselor Mital Prijedor” provodiće ne više kroz Fondaciju, nego kroz Program ulaganja u lokalnu zajednicu.

SRNA