Golovima u finišu prvog i drugog poluvremena, fudbaleri Rudar-Prijedora stigli su do zaslužene pobjede nad ekipom Tekstilca iz Dervente rezultatom 2:0.

Prijedorčani su bili apsolutno bolji rival na terenu, da se “mjerio” posjed lopte, sigurno bi u pojedinim trenucima iznosio i skoro 90 odsto, ali su teško izborili pobjedu protiv gostiju.

Ko zna kako bi se dalje kretala utakmica da se Rudan nije okliznuo u šesnaestercu domaćih u 27. minuti nakon dodavanja Đekića u kontranapadu kada su Dervenćani imali situaciju 2 na 1 ispred gola Petrovića.

Ivetić je u nekoliko navrata odlično centrirao a lijeve strane ali Marmat, Matović i Pekija nisu bili precizni pred golom Čalakovića uperiodu od 37. do 42. minute.

Ipak, Prijedorčani su stigli do zasluženog vođstva u prvoj minuti sudijske nadoknade.

Zekanović je centrirao sa desne strane, Stjepanović dobro reagovao na drugoj stativi i glavom vratio gotovo paralelno sa gol linijom a kapiten Pekija je uklizavanjem poslao loptu u nebranjeni dio mreže.

Nastavak je donio identičnu sliku na terenu, domaći napadaju, gosti se brane, ponekad to izgleda kao “bunker”, ređaju se šanse za “rudare sa Sane” ali bez promjene rezultata.

Pokušao je trener Savić izmjenama doći do osvježenja u igri i drugog pogotka koji bi riješio pitanje pobjednika, ali lopta neće u gol.

I kada se činilo da će se meč završiti sa minimalcem, Rudar-Prijedor stiže do drugog gola.

Ivetić odlično izvodi slobodan udarac sa lijeve strane u 89. minuti, Jaćimović je najviši u skoku, šutira glavom a lopta se od prečke odbija oko gol linije nakon čega interveniše golman Tekstilca.

Na intervenciju svog pomoćnika Rustića koji signalizira da je lopta cijelim obimom prešla liniju, sudija Gigović pokazuje na centar, gosti se bune, ali nema promjene odluke.

Igrala se i sudijska nadoknada ali ostalo je 2:0 za domaće.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com