Predsjednik Gradske organizacije DNS-a Prijedor Dragutin Rodić izjavio je danas da će DNS kampanju za predstojeće lokalne izbore voditi govoreći šta je dobro rađeno, ali i gdje se eventualno griješilo, te da isto očekuje i od drugih političkih subjekata.

Rodić je na konferenciji za novinare rekao da je Prijedor imao gradonačelnika iz DNS-a u posljednjih 16 godina i da svako dobronamjeran vidi da je to danas evropski grad koji nema sličnosti sa onim što je bio do 2004. godine.

On je dodao da se moraju poboljšati odnosi sa drugim nivoima vlasti.

“Prijedor jeste od osam gradova u Republici Srpskoj jedini koji nije pod vlašću SNSD-a, ali to ne znači da ne možemo da sarađujemo, nego moramo u skladu sa nadležnostima koje proizilaze iz onoga što rade određeni nivoi vlasti”, naveo je Rodić.

On je naglasio da DNS danas ne zavisi od pojedinca već od snage kolektiva i da kao kolektiv radi sve da izbori pobjedu za oba nivoa vlasti u Prijedoru na predstojećim izborima, kao i da pobijedi volja građana, a ne biračkih odbora.

Predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Prijedor Milenko Đaković rekao je da je ovaj grad do prije dvije godine slovio za jednu od najuspješnijih lokalnih zajednica po svim karakteristikama ocjenjivanim od nadležnih organa, institucija i međunarodne zajednice.

“Radili smo kontinuirano i imali saradnju sa većinom stranaka i jedna smo od najmultietničkijih sredina u kojima su se, dolaskom DNS-a, stabilizovali politički odnosi i stvorili dobri međususjedski odnosi”, naveo je Đaković.

Potpredsjednik DNS-a Duško Ivić rekao je da nisu uspjeli pokušaji destabilizacije stranke, te da je ona ne samo opstala, nego i ojačala.

“Što se tiče koalicije na republičkom nivou, naš je moto da bismo uvijek žrtvovali DNS za Republiku Srpsku, ali nikad Republiku Srpsku za DNS”, naglasio je Ivić.

SRNA