U okviru projekta „Prijedor Circle Hub“ pokrenut je Start Up Accelerator koji predstavlja novi zajednički program finansijske podrške i mentorisanja start up kompanija u oblasti Informacionih tehnologija i Kreativne industrije Grada Prijedora i Agencije PREDA-PD. Projekat podržava Vlada Švicarske.

Start Up Accelerator program je otvoren za sve zainteresovane preduzetnike/ce koji su započeli ili tek žele da započnu poslovanje na području grada Prijedora i imaju proizvod ili uslugu koja se temelji na IT tehnologijama, kreativnoj industriji i inovacijama.

Program osigurava za 5 start up kompanija mentore, infrastrukturu, promociju, umrežavanje i bespovratna novčana sredstva iz fonda vrijednog 35 000 KM.

Prednost imaju oblasti softver/programiranje, video i računarske igrice, dizajn, oglašavanje/marketing, zanati kroz upotrebu novih tehnologija (3D štampa), fotografija, filmska i video industrija, muzika i izvođačke umjetnosti, arhitektura, radio i televizija.

Učesnici Start Up Accelerator programa mogu biti mikro i mala privredna društva kao i samostalni preduzetnici sa sjedištem u Gradu Prijedoru koji su registrovani poslije 01.08.2020 godine a čiji je razvoj djelatnosti ili proizvod vezan uz IT tehnologije, kreativnu industriju i inovacije.

Pravo za učešće imaju i svi zainteresovani pojedinci i razvojni timovi koji se sastoje od punoljetnih, poslovno sposobnih osoba koji će u sklopu Start Up Accelerator programa biti obavezni da se registruju kao samostalni preduzetnici ili privredna društva sa sjedištem u gradu Prijedoru a čiji je razvoj djelatnosti ili proizvod vezan uz IT tehnologije, kreativnu industriju i inovacije.

Poziv za učešće je otvoren od 01.09.2020. i traje dok se ne potroše raspoloživa sredstva Start Up Accelerator programa, a najkasnije do 01.08.2021.

Pravila javnog konkursa, prijavni obrazac i upustva za apliciranje dostupna su na web stranici Prijedor Circle Hub-a http://startup.prijedorhub.com/accelerator/.

Preda-PD