Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici Foča i Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 470 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 77 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 49 muških i 28 ženskih osoba, od kojih je 10 mlađe, 54 srednje i 13 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 21 osoba je iz Banjaluke, po šest iz Laktaša i Gradiške, po pet iz Zvornika i Srpca, četiri iz Bijeljine, po tri iz Mrkonjić Grada, Čelinca, Kneževa i Foče, dvije iz Kotor Varoša i po jedna iz Doboja, Prnjavora, Šipova, Dervente, Kozarske Dubice, Rogatice, Bratunca, Bileće, Trebinja, Oštre Luke, Lopara, Nevesinja, Krupe na Uni, Vlasenice, Novog Grada i Rudog.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su četiri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona.

Radi se o jednoj ženi i tri muškarca starije životne dobi iz Šipova (dvije osobe) Ribnika i Doboja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 7.464 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 251 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 4.403 osobe, testirane su ukupno 65.272 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 230, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 64, a u opštim bolnicama 166.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.046 osoba, a nadzor je završen kod 51.903 osobe.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske