Rudar-Prijedor kao gost savladao Zvijezdu 09 i potvrdio najviše ambicije u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske.

Prvi ovosezonski derbi dvije, po najavama mnogih, najjače ekipe u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske pripao je Prijedorčanima.

Rudar Prijedor kao gost u Ugljeviku minimalnim rezultatom 1:0 porazio je domaću Zvijezdu 09, te se nakon tri odigrana kola nalazi u društvu timova koje dijele lidersku poziciju sa po sedam osvojenih bodova, Kozarom, Leotarom i Slobodom iz Novog Grada.

“Rudari” su tako nastavili sa tvrdim utakmicama, na kojima pada mali broj golova. Poslije 0:0 u Banjaluci protiv Željezničara, na svom terenu slavili su protiv Sutjeske 2:1, a sada su upisana tri nova boda.

“Objektivno, vremenski uslovi nisu bili za igranje fudbala. Po meni, odigrali smo jednu negledljivu i nedopadljivu utakmicu u kojoj je bilo dosta naboja na obje strane, jer je važnost bila velika. Uspjeli smo da postignemo taj jedan gol, koji nam je donio tri boda i to je najvažnije u ovom trenutku”, rekao je trener Rudar Prijedora Boris Savić za “Sportski žurnal”.

Nakon domaćeg debakla od Kozare (0:4), tim iz Etno sela Stanišići znatno je igrački ojačan, što se vidjelo već u narednom kolu, kada je u Doboju poražena Sloga 3:1. Ipak, Zvijezda 09 nije uspjela da izbjegne poraz od Prijedorčana.

“Zvijezda 09 nije više ona ekipa sa početka prvenstva. Mnogo je pojačana i kvalitetna i teško će bilo ko protiv nje da osvaja bodove. Mi smo uspjeli i čestitam igračima na tome”, dodao je mladi stručnjak, inače nekadašnji strateg upravo Zvijezde 09.

Odlučujući gol pao je u 77. minutu. Nakon šuta Milete Kovačevića, lopta se odbila od Kristijana Tojčića i završila u mreži domaćina.

Tako je tim Rudar Prijedora i na ovom meču pitanje pobjednika riješio u drugom poluvremenu, kao i u duelu sa Sutjeskom, kada su Fočaci nakon prvih 45 minuta imali gol prednosti, ali nisu uspjeli da ga sačuvaju do kraja.

“Desila nam se ista stvar kao i u prošloj utakmici, da su nam rezervisti donijeli prevagu i odlučili susret. Vrlo rano izvršili smo svih pet izmjena, ali uspjeli smo da izvršimo taj dodatni pritisak na gol domaćina i srećan sam zbog ostvarene pobjede. I poslije postignutog gola imali smo jednu ili dvije situacije u kojima smo mogli da riješimo pitanje pobjednika. Ostalo je 1:0 i kažem važno je da smo upisali nove bodove i nastavili hod zacrtanim putem”, zaključio je Savić.

Rudar Prijedor u narednom kolu ugostiće Alfa Modriču, koja takođe u uvodnih 270 minuta sezone nije doživjela poraz, pa treba očekivati zanimljiv meč na prijedorskom Gradskom stadionu za vikend.

mondo.ba