U derbiju 3. kola Prve lige Republike Srpske, fudbaleri “Rudar-Prijedora” su na gostovanju u Ugljeviku savladali domaću “Zvijezdu 09” sa minimalnih 1:0.

Iako je kao strijelac autogola u Komet sistemu upisan Kristijan Tojčić najzaslužniji za drugu pobjedu Prijedorčana ove sezone je Mile Kovačević.

On je u 77. minuti “uhvatio” volej sa oko 25 metara, lopta je na putu do gola pogodila domaćeg igrača i završila u “rašljama” iza golmana Avramovića.

Imali su izabranici trenera Savića nekoliko izglednih situacija pred protivničkim folom ali je izostala realizacija.

Sa druge strana najbolju priliku za domaće propustio je Edžike kada je promašio prazan gol nakon greške golmana Topolovića.

Sve u svemu, utakmica nije opravdala epitet derbija, ali na kraju se pišu samo bodovi.

Treba reći da su prevagu na stranu “rudara sa Sane”, kao i u prošlom kolu, donijeli “rezervisti”, jer je nakon ulaska Burazora, Jakupovića, Kulenovića i Kovačevića igra gostiju živnula.

Zvijezda 09: Rudar-Prijedor 0:1

Ugljevik
Gradski stadion
Bez gledalaca
Sudija: Velimir Drinić(Modriča)
Strijelci: Tojčić-autogol u 77. minuti
Žuti kartoni: Šujić, Jokić, Terzić(Zvijezda 09), trener Savić, pomoćni trener Tešić(Rudar-Prijedor)

Zvijezda 09
Avramović, Terzić, Jokić, Tešić, Šujić(Živković), Blagojević(Rakić), Tojšić, Edžik(Rajović)e, Stanišić, O.Stjepanović, Ilić
trener-Zumbul Mahalbašić

Rudar-Prijedor
Topolović, Pekija, Ivetić, Marić, Milićević(Zekanović), Matović, Gavranović(Burazor), Rastoka(Jakupović), Stjepanović(Kovačević), Marmat, Jaćimovć(Kulenović)
Trener-Boris Savić

Tekst i foto – www.prijedordanas.com