Najozbiljniji kandidati za šampionsku titulu i plasman u Premijer ligu BiH, Zvijezda 09 i Rudar Prijedor, odmjeriće snage danas od 17 časova.

Dvije ekipe koje su pred početak sezone u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske etiketirane kao glavni kandidati za šampionski tron i plasman u Premijer ligu BiH, Zvijezda 09 i Rudar Prijedor, odmjeriće snage danas u Ugljeviku od 17 časova, u okviru 3. kola.

U sličnom raspoloženju rivali iz Etno sela Stanišići i Prijedora dočekuju današnji duel, koji bi, iako je tek početak sezone, mogao odrediti dalji tok prvenstva.

Nakon domaćeg debakla od Kozare na otvaranju sezone (0:4), ekipa Zvijezde 09 znatno je igrački ojačana, te je uslijedio trijumf u Doboju, gdje je domaća Sloga poražena 3:1.

“Rudari” su na startu osvojili bod u Banjaluci, iako su u duel protiv mladog tima Željezničara ušli kao potpuni favoriti. Raspoloženje je zatim popravljeno teškim domaćim trijumfom protiv Sutjeske, i to nakon preokreta, tako da današnje rivale uoči 3. kola razdvaja samo bod.

“Evidentan je napredak nakon prvog kola i kiksa protiv Kozare. Iako i dalje nismo kompletni, vjerujem da smo u stanju da pokažemo da na našem terenu niko nije favorit. Uvjeren sam da možemo ostvariti pozitivan rezultat protiv izuzetno jake ekipe Rudar Prijedora”, poručio je trener Zvijezde 09 Zumbul Mahalbašić.

Boris Savić nedavno je sjedio na kormilu Zvijezde 09, pa zna šta njega i njegovu ekipu očekuje u duelu sa timom iz Etno sela Stanišići, koji je ipak znatno izmijenjen u odnosu na vrijeme kada je on bio na klupi.

“Čeka nas derbi, utakmica koja i jednoj i drugoj ekipi mnogo znači. Za nas je jako bitno da idemo u goste u pobjedničkom raspoloženju. Upoznati smo sa kvalitetima protivničkog tima, koji je nakon poraza u prvom kolu doveo velik broj igrača. I oni, kao i mi, imaju najviše ambicije. Spremni dočekujemo ovaj okršaj, idemo tamo da se nadigravamo, tj. idemo po pobedu i nova tri boda”, poručio je trener Rudar Prijedora.

Duel Zvijezda 09 – Rudar Prijedor biće prenošen uživo na RTRS Plus. Pravdu će dijeliti Velimir Drinić iz Modriče, a pomagaće mu Banjalučani Tomislav Gračanin i Milan Dujaković.

Od ostalih susreta izdvajamo duel u Modriči. Komšijski derbi na stadionu “Dr Milan Jelić” pod svjetlošću reflektora od 20.30 odigraće Alfa Modriča i dobojska Sloga.

Željezničar će na banjalučkom “Predgrađu” biti domaćin Slaviji, Kozara će biti gost Drine, dok će na trebinjskim “Policama” biti odigran meč između starih rivala, Leotara i Ljubića.

Boraci iz Kozarske Dubice u Novom Gradu će ugostiti brčansko Jedinstvo, u Foči igraju Sutjeska i Sloboda, dok Tekstilac dočekuje Podrinje.

Osim duela u Modriči, svi susreti su na programu od 17 časova.

M:TEL PRVA LIGA RS – 3. KOLO:
Željezničar – Slavija (17.00, sudi: Danijel Perić – Bijeljina)
Sutjeska – Sloboda (17.00, Stefan Miletić – Bijeljina)
Zvijezda 09 – Rudar Prijedor (17.00, Velimir Drinić – Modriča)
Drina – Kozara (17.00, Jovo Karić – Istočno Novo Sarajevo)
Tekstilac – Podrinje (17.00, Mario Jelić – Banjaluka)
Leotar – Ljubić (17.00, Mario Domazet – Istočna Ilidža)
Borac – Jedinstvo (17.00, Vanja Ajder – Banjaluka)
Alfa Modriča – Sloga (20.30, Vojislav Vuković – Brčko)

TABELA: Kozara 4, Alfa Modriča 4, Drina 4, Leotar 4, Rudar Prijedor 4, Sloboda 4, Tekstilac 3, Ljubić 3, Zvijezda 09 3, Borac 2, Željezničar 1, Sloga 1, Sutjeska 1, Slavija 1, Podrinje 1, Jedinstvo 0.

TRADICIJA
Zvijezda 09 i Rudar Prijedor do sada su se sastajali šest puta, a na ovim mečevima viđena su po dva trijumfa i jednog i drugog sastava, uz dva remija. Prijedorčani imaju bolju gol-razliku 7:3, ali na posljednja četiri duela nisu slavili.

mondo.ba