rudar prijedor-podgrmec-foto (4)Rudar-Prijedor je u prvoj provjeri, u okviru priprema za nastavak prvenstva Prve lige Republike Srpske, savladao na terenu sa vještačkom travom u Krupi na Vrbasu komšiju Podgrmeča sa 3:0, a trijumf izabranika novog šefa stručnog štaba Zorana Bujića, koji je uspješno debitovao na klupi, prema prikazanoj igri mogao je biti i ubjedljiviji.

Doduše, u prvom poluvremenu ekipa iz Sanskog Mosta pokazala se kao dostojan rival. Iz ovog dijela susreta vrijedi pomenuti po dva pokušaja sadašnjeg kapitena „rudara sa Sane“ Vedrana Kantara i na suprotnoj bivšeg, Borislava Mikića, ali nisu urodili plodom.

Ipak, akcije zeleno-crnih bile su tečnije, a kao plod stiglo je i njihovo vođstvo u 44.minuti.

Siniša Radoja je, poslije lijepog prodora u šesnaestercu Sanjana nepropisno zaustavljen, pa je sudija Zoran Grbić iz Prijedora opravdano pokazao na „bijelu tačku“. Kao i u jesenjim prvenstvenim duelima protiv Podrinja iz Janje, Vlasenice i lidera Leotara u Trebinju, Radoja je bio siguran iz penala i pogodio gornji desni ugao protivničkog gola za rezultat 1:0, kojim se otišlo na odmor.

U nastavku, dominaciju Prijedorčana najavljena je u 53.minuti, kada je Kantar odbijenu loptu sa oko 15 metara poslao volejem u mrežu za 2:0.

Od novajlija u redovima Rudar-Prijedora posebno se istakao Njegoš Despotović. Hitrinom i jednostavnim rješenjima u samoj završnici, posljednjim pasom u nekoliko navrata odlično je upošljavao saigrače, koji nisu bili precizni u završnici.

Prvoligaš Federacije BiH se branio, a jedino je u 64.minuti Dragoslav Stakić iz slobodnog udarca dobro tukao pod samu prečku, sa oko 25 metara, ali je pridošlica Marko Reljić sjajno reagovao i izbacio loptu u korner.

Konačnih 3:0 postavio je tri minuta prije kraja susreta Dejan Kojić, kada je u kontranapadu, pobjegao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor žuto-zelenih i po zemlji rutinski pogodio cilj.

Rudar-Prijedor: Podgrmeč 3:0(1:0)

Krupa na Vrbasu
Gledalaca: 30
Sudija: Zoran Grbić (Prijedor)
Strijelci: Radoja u 44. (iz penala), Kantar u 53. i Kojić u 87.minuti

RUDAR PRIJEDOR:
Kozić, Šodić, Kukavica, Pekija, Hamzić, Adžić, Đokić, Radoja, Vranješ, Kantar, Ristić
Igrali su još: Reljić, Saničanin, Ćulum, Miličević, Kovljen, Burazor, Arežina, Despotović, Nišević, Kojić, Gavranović
Trener: Zoran Bujić

PODGRMEČ:
Đurović, Babović, Muzgonja, Stakić, Šehović, S.Jusović, Burnić, Mikić, Međedović, Jakupović, Brkić
Igrali su još: Kaltak, Hodžić, Omanović, Salešević, Arifagić, Arapović, H.Jusović
Trener: Benjamin Ključanin

N.Đerić/A.Drakulić
Foto – arhiva