rudar prijedor-grbOpravdao je „Rudar-Prijedor“ ulogu favorita u prvom meču polufinala Kupa Republike Srpske, pošto je u Derventi savladao rivala sa drugoligaškog Zapada RS „Tekstilca“ sa 2:0 golovima Lazara Vidića i kapitena Vedrana Kantara i sasvim se primakao trećem klupskom finalu.

Ujedno, „zeleno-crni“ su u ovom takmičenju sačuvali svoju mrežu netaknutu 315 minuta, još od šesnaestine finala kada je Stefan Dujaković u 45.minuti „matirao“ imenjaka Heraka, koji je potom, kao i Boriša Bodiroga na dva susreta i Dalibor Kozić u srijedu ostao nesavladan.

– Pobjeda u Derventi važna je iz mnogo razloga. Prvo, nastavili smo sa pozitivnim rezultatima, drugo, napravili smo dobru uvertiru pred gostovanje „Borcu“, a treće, što je atmosfera u igračkom kadru dobra. U takvom raspoloženju, koje je na izuzetno visokom nivou, možemo da se pripremamo za predstojeću utakmicu. I revanš protiv „Tekstilca“, 23.aprila u Prijedoru, dobro će nam doći kao priprema za megdan sa jednim od direktnih konkurenata u borbi za očuvanje statusa u Premijer ligi Bih, „Travnikom“ – kaže šef stručnog štaba „rudara sa Sane“ Darko Nestorović.

Kantar, koji je nekadašnji član „crveno-plavih“, a nedavno su mu izmirili dugovanja u iznosu od 10.000 maraka, predvodiće svoje saigrače u subotu protiv tima iz Platonove ulice, a početak „krajiškog derbija“ predviđen je u 19:30 časova.

– Srećan sam zbog gola protiv „Tekstilca“. Ipak smo kvalitetniji, na vrijeme smo postigli golove, a u drugom poluvremenu mogli smo još koji put da zatresemo mrežu domaćina. Ali dobro je i ovako.Opravdali smo ulogu favorita i napravili smo dobar posao. Mislim da smo već sa obje noge u finalu, gdje će nam, po svemu sudeći, protivnik biti bijeljinski „Radnik“. Krajnji cilj ove sezone i jeste osvajanje trofeja u Kupu RS, a bilo bi mi drago, naravno i velika čast, da podignem pobjednički pehar, kojeg „Rudar-Prijedor“ još nije imao. Sada se okrećemo „Borcu“. Idemo da se sa njim nadigravamo i pokušamo da ostvarimo rezultat koji nam garantuje nastavak trke u borbi za opstanak u premijerligaškoj bh. konkurenciji – priča neumorni kapiten Prijedorčana.

Na gostovanju Banjalučanima šef stručnog štaba „rudara sa Sane“ Darko Nestorović neće moći da računa na takođe bivšeg prvotimca „Borca“ Borislava Mikića, jer zbog povrede ključne kosti mora da pauzira 15 dana.

-Dobro se poznajemo i nikakvih tajni neće biti. Očekujem kvalitetnu utakmicu i veliki broj gledalaca. Na Gradskom stadionu u Banjaluci moramo da budemo odvažni i jaki. Forma ekipe je u uzlaznoj liniji i želimo da tako nastavimo i dokažemo svoju vrijednost protiv „Borca“. Svi smo dobro svjesni da je do kraja prvenstva ostalo još samo pet kola, svaki bod nam je bitan i spremni smo da do kraja pružimo maksimum, kao što smo to učinili protiv „Sarajeva“. Biće isto i u duelu sa klubom čije sam boje branio – poručio je Kantar.

N. Đerić