Najveći favorit za osvajanje šampionske titule u Prvoj ligi Republike Srpske, te plasman u Premijer ligu Rudar-Prijedor, “okliznuo” se već u prvom kolu odigravši meč bez golova na gostovanju kod Željezničar sport tima u Banjaluci.

Sada im, u prvom domaćem meču u novoj sezoni, u goste dolazi povratnik Sutjeska i svi su u Prijedoru uvjereni da im trijumf ovoga puta neće izmaći iz ruku.

– Svakako da nam je cilj da u ovoj utakmici ostvarimo pobjedu, nakon što smo u Banjaluci ispustili dva boda. Imamo dosta informacija o kvalitetu Sutjeske, znamo šta su im dobre, a šta loše strane i mislim da smo se kvalitetno pripremili za ovaj meč. Pokušaćemo da od samog početka nametnemo svoj stil igre i ako to uradimo, onda su nam i šanse za uspjeh mnogo veće. Bilo bi to veoma važno i zbog same atmosfere u ekipi, jer se kod nas još osjeti određeni grč u igri koji će se potpuno izgubiti ako odigramo onako kako znamo i upišemo prvi ovosezonski trijumf – istakao je trener Rudar-Prijedora Boris Savić, koji će moći da računa na sve prvotimce sa izuzetkom povrijeđenog Demira Jakupovića.

Sa druge strane, u redovima fočanskog prvoligaša priznaju da su Prijedorčani favoriti, pogotovo što imaju određenih problema sa igračkim kadrom.

– Bićemo oslabljeni jer nam još nisu gotove registracije za nekoliko igrača koji su veoma bitni za našu igru. Međutim, koga nema, bez njega se mora, tako da idemo u Prijedor sa željom da se tamo predstavimo u najboljem svjetlu, pogotovo što će ovaj susret biti i na malim ekranima. Ekipa Sutjeske je mlada, željna dokazivanja i svjesni smo da je Rudar favorit, a favoritu se ne prijeti. Ali, tamo ne idemo na izlet, uostalom, nemamo ni šta da izgubimo, siguran sam da i mi imamo neke prednosti i ako bi nam se pružila prilika, nastojaćemo da je iskoristimo – poručio je trener Sutjeske Duško Rašević.

Imperativ pobjede
Standardni prvotimac Rudar-Prijedora Predrag Zekanović siguran je u pobjedu svog tima.

– Jesmo kiksali u Banjaluci i ne vrijedi više pričati o tome. Uostalom, ako je kiks i morao da se desi, onda je bolje što je to bilo na startu, kada imamo dosta vremena da sve ispravimo. Sada imamo imperativ pobjede, ali ga imamo i uoči svake utakmice jer mi protiv svakog rivala razmišljamo samo o pobjedi, pa će tako biti i protiv Sutjeske – rekao je Zekanović.

Glas Srpske