Nastupom didžejeva, bendova i predstavljanjem rada nevladinih organizacija, u Prijedoru je večeras Omladinski savjet Prijedor, u sklopu projekta “Aktiviraj se, pokreni se”, na Malom gradskom trgu je obilježen 12. avgust – Međunarodni dan mladih.

Mladi su imali priliku da postanu članovi omladinskih organizacija i da se na postavljenim štandovima informišu o radu Omladinskog savjeta Prijedor.

Član Omladinskog savjeta Prijedor Mirjana Komosar izjavila je da im je želja bila da mladima pokažu da život nisu samo kafane, pića i društvo, da ih upoznaju o brojnim projektima i društvenom aktivizmu.

Katarina Bursać, član ovog savjeta, kaže da je nezaposlenost najveći problem mladih i da se kroz ovu manifestaciju želi pokazati da se mladi mogu baviti kreativnim radom i to na neki način unovčiti.

Šef gradskog Odsjeka za obrazovanje, zdravstvenu i socijalnu zaštiti i nevladine organizacije Stevica Dronjak rekao je da uprkos teškoj situaciji podrška mladima u realizaciji njihovih projekata od gradske uprave ne izostaje.

“Grad finansijski stoji iza njihovih aktivnosti. Mladi nisu na margini, čak su u središtu samog rada Gradske uprave. Mi ćemo nastaviti da podržavamo sve njihove aktivnosti, vizije i ideje”, istakao je Dronjak.

Omladinski savjet pokrenuo je akciju pod nazivom “Aktiviraj se, pokreni se”, u okviru koje je organizovano takmičenje o temi “Urbani/ruralni život mladih”, i to u kategorijama fotografija, slika i pisanje poezije, te se večeras najkreativnijima dodijeljenje nagrade i priznanja.

Iz OSP-a su se zahvalili Gradskoj upravi na dodjeli štandova za organizaciju događaja te Muzeju Kozare na dodjeli štafelaja za izložbu takmičarskih radova.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

SRNA