Odbornici Skupštine grada Prijedora usvojili su danas izvještaj o radu gradonačelnika za 2019. godinu.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je u obraćanju odbornicima da je ukupna vrijednost projekata započetih u prošloj godini oko 19 miliona KM, dok je za ovu godinu u pitanju vrijednost od oko 12,6 miliona KM, uprkos poplavama, epidemiji i političkoj nestabilnosti.

“Prijedor je imao različite podjele na periode kad su jedne stranke bile u vlasti, pa druge, pa treće, tako da je ovo vrijeme izuzetno bremenito, ali smo se s tim uspješno nosili, posebno sa tenderima koji su postali jedni od najsloženijih poslova u lokalnoj upravi gdje nikad niste sigurni hoćete li doći do kraja realizacije nekog posla”, rekao je Đaković novinarima na pauzi zasjedanja.

On je izrazio zadovoljstvo obimom poslova završenih u 2019. godini.

“Nastojali smo izaći u susret mnogima. Postoji žal za nečim što se nije moglo završiti, ali, evo, ipak raduje me da je Skupština danas ocijenila da je to bio mukotrpan i čestit rad i da se uspješno završila i 2019. nakon čega smo ušli u izuetno neobičnu 2020. godinu”, rekao je Đaković.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Dalibor Pavlović izjavio je da ovaj klub nije mogao podržati izvještaj o radu gradonačelnika i da je i cijelu prethodnu godinu iskazivao nezadovoljstvo radom gradonačelnika.

“Više projekata je trebalo da bude završeno lani, a s obzirom na to da smo imali i poplave koje su pogodile grad jedan od tih projekata je i kanalizacija u Tukovima. Gradonačelnik takođe nije izvršavao amandmane koje je donosila Skupština niti odgovarao na odbornička pitanja”, naveo je Pavlović.

Šef Kluba odbornika DNS-a Goran Predojević rekao je da je skupštinska većina koja je funkcionisala u prošloj godini jasno pokazivala namjeru da se preuzmu ingerencije gradonačelnika, da je gradonačelnik radio u interesu svih građana i da je za to i zaslužio i dobio podršku odbornika.

“Za 2018. nije bio dobio podršku za svoj izvještaj, ali ne zato što nije dobro radio nego zbog političkih odnosa u Prijedoru. Gradonačelnik je kvalitetno radio svoj cijeli mandat koji su obilježile dvije poplave, epidemija i nestabilna skupštinska većina, a sve je to značilo rad u otežanim okolnostima. On se u svemu tome izdigao iznad svih tih poteškoća”, dodao je Predojević.

Slijedi izvještaj o izvršenju budžeta u prošloj godini. Sjednici prisustvuje 25 od 31 odbornika.

SRNA