mira-grude-rezultat (3)Ženski rukometni klub „Mira“, koji je prošle godine osvojio titulu šampiona BiH, te trijumfovao u takmičenjima za Kup Republike Srpske i Kup BiH, nastavak prvenstva u premijerligaškoj konkurenciji dočekaće bez novih igračica.

Uzdanice će i dalje biti, prije svih, golman Ena Briševac, najbolji sportista grada na Sani, i iskusna Nevena Lukač, prvi strijelac tima.

-Na ljeto ćemo razmišljati o eventualnim adekvatnim pojačanjima igračkog kadra. U planu su i kontrolne utakmice, a dobili smo poziv za učešće na tradicionalnom turniru međunarodnog karaktera, „Svetosavskom kupu“ u Banjaluci, koji organizuje ŽRK „Vrbas“ – priča trener Prijedorčanki Ljubica Ivetić.

U sportskom kolektivu koji je zasluženo u 45. Izboru sportiste Grada Prijedora ponio epitet najboljeg među ženskim ekipama, nadaju se da će proljeće donijeti više radosti od jeseni, kada su ostvarene četiri pobjede, uz sedam poraza u 11 mečeva u borbama za bodove.

-Djevojke dobro treniraju i vjerujem da će spremno dočekati nove izazove. Prvenstvo je ove sezone nepredvidivo, biće sigurno dosta iznenađenja. U prilog nam ide i nešto lakši raspored u drugom dijelu sezone, a ekipa će biti uigranija. Najvažnije je da sve djevojke pruže ono što mogu, jer imaju potencijala – istakla je Ivetićeva.

Podsjetimo, „Mira“ je ljetos ostala bez Slađane Ivetić i Milice Vlahović (nastavile karijeru u Njemačkoj), Azre Bašanović (odabrala je da u bh.eliti igra za matični ŽRK „Bihać“), a godinama nezamjenljiva u prvoj postavi, Sanja Jevtić, odlučila je da prekine sa aktivnim igranjem. Dugo je bila povrijeđena Šejla Kararić i raduje njen povratak.

STATISTIKA

Najviše golova u dosadašnjem toku prvenstva Premijer lige BiH za Prijedorčanke je postigla Nevena Lukač 68, a slijede je: Adrijana Damjanović 58, Milica Došen 46, Dragana Mutić 38, Dunja Kunovac 16, Jelena Mutić 14, Šejla Kararić 13, Duška Tintor i Dragana Dojčinović po 3, Anja Suvajac i Briševac Jelena po 2 i Ivana Karačić sa jednim pogotkom.

Ena Briševac je imala 151 odbranu (17 iz sedmerca), a Marija Gligorević četiri odbrane, najviše isključenja na po dva minuta imala je Dunja Kunovac (12), a Adrijana Damjanović je najčešće (8 puta) bila opominjana igračica „Mire“.

N.Đerić/A.Drakulić
Foto – arhiva