Srbija većinski gleda samo beogradske vječite rivale, ali daleko od toga da u Superligi nema šta drugo da se vidi.

Skauti Sportinga iz Lisabona tako su primijetili Sinišu Saničanina, pa najugledniji list Portugalije piše da bi štoper Vojvodine mogao da karijeru nastavi na stadionu “Žoze Alvalade“.

Istina, nije Saničanin prva opcija Lavova, koji traže nasljednika sada penzionisanog Žeremija Matjea. Traže dakle štopera koji bi igrao sasvim lijevo u formaciji sa tri centralna beka. I markirali su Betisovog Zuhaira Fedala. Problem je međutim što su pregovori zapeli u ćorsokak i već neko se vrijeme ništa ne dešava.

Zato su u Lisabonu počeli da traže alternativne opcije i naletjeli na 25-godišnjeg Prijedorčanina. I dalje je on samo rezervna varijanta, ali svakako i značajno jeftinija od Fedala.

A Bola doduše ne piše koliko bi Sporting bio spreman da izdvoji za Saničanina, niti se zna koliko bi Voša tražila, ali je svakako da će Portugalci prvo pokušati da završe posao sa Fedalom. Još prije mjesec dana se spekulisalo da se samo čeka kraj Primere pa da se ozvaniči transfer vrijedan 3.000.000 evra i četvorogodišnji ugovor koji bi Marokancu garantovao 1.000.000 po sezoni.

Ali od tada – muk. I onda – Siniša Saničanin. Bila bi to šansa života.

www.mozzartsport.com
Foto – FK Vojvodina/Starsport