Fudbaleri “Željezničar Sport Tima” i “Rudar-Prijedora” remizirali su bez golova u susretu 1. kola Prve lige RS za sezonu 2020/21.

Ovim rezultatom zadovoljniji mogu da budu domaći pošto su cijelo drugo poluvrijeme igrali sa igračem manje zbog isključenja Kršića(dva žuta kartona) u 44. minuti te zbog činjenice da je najbolji pojedinac meča golman Nikola Ćetković u 79.minuti odbranio penal Bojanu Burazoru.

Prijedorčani su u duel ušli kao favoriti ali se mlada ekipa trenera Ćurguza pokazala kao dostojan rival.

U prvom dijelu igre za domaće je dobru šansu propustio Teodorović dok je sa druge strane opasan bio Jakupović koji je zbog povrede teren napustio u 40. minuti.

U nastavku “rudari sa Sane” su pokušali izmjenama da dođu do gola ali nisu uspijevali.

Najbolju priliku za pogodak propustio je Burazor u 79. minuti kada je njegov udarac sa “bijele tačke” odbranio mladi Ćetković.

Do kraja smo mogli da vidimo jalove napade izabranika trenera Savića i dobru odbranu Banjalučana pa je ostalo početnih 0:0.

Željezničar Sport Tim: Rudar-Prijedor 0:0

Banja Luka
Stadion: FK Željezničar Sport Tim
Sudija: Drinić Velimir (Modriča)
Žuti kartoni: Kuprešak, Kalabić(Željezničar Sport Tim), Pekija(Rudar-Prijedor)
Crveni karton: Kršić(Željezničar Sport Tim) u 44. minuti(dva žuta), Čurguz (Željezničar Sport Tim) i 77. minuti zbog prigovora

Željezničar Sport Tim
Ćetković, Čolić, Kuprešak, Sladojević, Šaula, Marjanović(Đogić), Kalabić, Dadić(Baštić), Kršić, Teodorović(Blanuša), Petrović(Ružičić)
Trener-Zoran Ćurguz

Rudar-Prijedor
Topalović, Sajak(Bilbija), Ivetić, Pekija, Gavranović, Burazor, Milićević(Matović), Stjepanović(Marić), Zekanović, Jakupović(Rastoka), Jaćimovć(Marmat)
Trener-Boris Savić

Tekst – www.prijedordanas.com
Foto – Facebook