Nastavak suđenja Halidu Muslimoviću zbog optužbe da je u julu 2018. pretukao bivšu ljubavnicu Sonju Bašić održano je u banjalučkom Osnovnom sudu, a trajalo je svega 7 minuta.

Folker iz Prijedora je došao na ročište i odmah na početku njegov advokat tražio je da se pozove novi vještak, dr Đorđe Alintijević iz Beograda, s obzirom na to da je prethodni stručnjak Željko Karan odbio Muslimovićev poziv da učestvuje u procesu.

Takvom prijedlogu usprotivila se tužiteljka Sanja Tadić Stojisavljević, smatrajući da je to odugovlačenje postupka, ali je sudija Zoran Milojica usvojio prijedlog Halidove odbrane i dao im rok od 30 dana da novi vještak pošalje svoje stručno mišljenje. Suđenje je trajalo samo sedam minuta.

Bašićeva nije mogla da dođe iz Australije zbog koronavirusa, ali je za Kurir rekla da je ništa neće spriječiti da prisustvuje sljedećem ročištu.

– Nemam sumnju u to da će pravda da pobijedi u ovom slučaju. Sigurna sam da hoće! Halid može da odugovlači sa suđenjem koliko hoće, ali kad tad će biti osuđen. Ono što imam da poručim jeste da ću doći na sljedeće ročište. Kad god da bude zakazano, Sonja Bašić dolazi i neće me spriječiti nikakva Korona u tome – rekla je ona.

kurir.rs