Omladinski savjet grada Prijedora najavio je niz aktivnosti povodom Međunarodnog dana mladih koji se obilježava 12. avgusta, a centralni događaj biće održan tog dana na Malom trgu.

Mladi su pozvali sugrađane da na “Fejsbuk” stranici Omladinskog savjeta grada Prijedora glasaju za svoje favorite u takmičenju iz fotografije, slikanja i pisanja poezije o temi urbani i ruralni život mladih, koje je organizovano u okviru projekta “Aktiviraj se, pokreni se”.

“Pravo učešća imali su mladi grada Prijedora od 16 do 30 godina. Glasanje traje do 11. avgusta, a prva mjesta u svakoj kategoriji osvajaju vrijedne nagrade”, saopšteno je iz Omladinskog savjeta grada Prijedora.

U srijedu, 12. avgusta, od 19.00 časova na Malom trgu biće postavljeni štandovi na kojima će se predstaviti omladinske organizacije koje djeluju na području Prijedora, a od 20.00 časova posjetioce očekuju i nastupi mladih didžejeva, muzičkih bendova i plesnih grupa.

“Mladi će imati priliku da postanu članovi omladinskih organizacija, kao i da se informišu o radu i ciljevima Omladinskog savjeta grada Prijedora”, navodi se u saopštenju.

Ovim aktivnostima prethodile su radionice o temama javni nastup, zagovaranje i pisanje projekata koje su pohađale 24 mlade osobe sa područja Prijedora.

Projekt “Aktiviraj se, pokreni se” dio je Bosanskohercegovačke inicijative za otpornost koju sprovodi Međunarodna organizacija za migracije, a
finansira USAID.

SRNA