Na području Prijedora trenutno je 16 lica pozitivno na virus korona, 128 lica se oporavilo od kovida 19, dok je 15 preminulo, saopštio je danas Štab za vanredne situacije grada Prijedora.

“U kućnoj izolaciji je 40 lica, a zdravstveni nadzor je prestao za 2.279 lica. U kovid bolnici smješteno je sedam lica iz Prijedora i dva iz Kozarske Dubice”, navodi se u saopštenju.

Štab za vanredne situacije je na zahtjev Fudbalskog kluba “Rudar- Prijedor” odobrio Plan podjele stadiona na definisane zone sa mapom gradskog stadiona urađenog za potrebe odigravanje utakmice Premijer omladinske lige BiH i omladinskog Kupa Bih bez prisutstva publike za takmičarsku sezonu 2020/21.

Do 17. avgusta dozvoljene su takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista isključivo bez prisustva publike, uz poštivanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Republički štab za vanredne situacije donio je zaključak o donaciji direktnih antigenskih testova javnim bolničkim ustanovama kojim se prijedorskoj bolnici dodjeljuje 28 pakovanja odnosno 700 testova.

SRNA