Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Opštoj bolnici Bijeljina i Univerzitetskoj bolnici Foča , izvršeno je testiranje 522 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 69 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 48 muških i 21 ženskoj osobi, od kojih je 16 mlađe, 40 srednje i 13 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta sedam osoba je iz Bijeljine, šest iz Zvornika, pet je iz Foče, četiri osobe su iz Šamca, po tri osobe su iz Banjaluke, Višegrada, Dervente, Doboja, Istočnog Novog Sarajeva, Kozarske Dubice, Modriče, Pala, Prijedora i Teslića, po dvije su iz Gradiške, Mrkonjić Grada, Rogatice, Han Pijeska i Čelinca i po jedna osoba je iz Bileće, Istočne Ilidže, Kotor Varoša, Prnjavora, Sokoca, Ugljevika i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su četiri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Ljubinja, muškarcu starije životne dobi iz Petrova, muškarcu starije životne dobi iz Bijeljine i ženi starije životne dobi iz Višegrada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 4.911 slučajeva virusa korona, a preminule je ukupno 173 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 2.534 osobe. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 50.873 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 263, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 70, a u opštim bolnicama 193.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 4.442 osobe, a nadzor je završen kod 43.580 osoba.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske