Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Opštoj bolnici Bijeljina i Univerzitetskoj bolnici Foča, izvršeno je testiranje 549 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 123 osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o 68 muških i 55 ženskih osoba, od kojih je 24 mlađe, 84 srednje i 15 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta 22 osobe su iz Banjaluke, 13 osoba je iz Prnjavora, devet iz Bijeljine, osam osoba je iz Trebinja, sedam iz Višegrada, šest iz Doboja, pet je iz Istočnog Novog Sarajeva, po četiri osobe su iz Kneževa, Laktaša, Modriče, Mrkonjić Grada i Bileće, po tri osobe su iz Zvornika, Lopara, Ljubinja, Prijedora, Ribnika i Rogatice, po dvije iz Bratunca, Kotor Varoša, Foče i Šamca i po jedna osoba je iz Gradiške, Istočne Ilidže, Kozarske Dubice, Kostajnice, Srebrenice, Ugljevika i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona.

Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Pala, muškarcu starije životne dobi iz Trebinja, muškarcu starije životne dobi iz Banjaluke, ženi starije životne dobi iz Banjaluke i muškarcu starije životne dobi iz Pala.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 4.842 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 169 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 2.411 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 50.361 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 266, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 70, a u opštim bolnicama 196.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.421 osoba, a nadzor je završen kod 43.471 osobe.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske