Uprkos velikoj borbi doktora i ostalog medicinskog osoblja Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci, danas je najvažniju životnu bitku izgubio Prijedorčanin Goran Lazić.

Bio je učesnik Odbrambeno otadžbinskog rata, policijski službenik koji je dugo godina obavljao odgovorne funkcije u Policijskoj stanici Prijedor 1, a sa mjesta komandira iste, početkom 2020. je otišao u zasluženu penziju.

Tokom prošlog mjeseca hrabro se uhvatio u koštac sa teškom bolesti, od koje se, na žalost mnogih, nije oporavio.

O kakvom čovjeku se radilo možda najbolje govori podatak da se humanom apelu za davanje krvi koja mu je potrebna, početkom jula odazvao veliki broj Prijedorčana među kojima su najbrojniji bili policijski službenici PU Prijedor.

Pročitavši poziv za pomoć jedan sugrađanin je prokomentarisao “za tako dobre i poštene ljude dao bi i litar krvi da treba”.

Uz brojne izraze saučešća upućene porodici Lazić na društvenoj mreži Facebook preovladavaju riječi o tome kako je Goran bio veliki čovjek.

Na veliku žalost svoje porodice i svih onih koji su ga poznavali, ali i brojnih sugrađana koji su o njemu govorili sa zasluženim poštovanjem, Goran Lazić je preminuo u 55. godini života.

Sahrana je u subotu, 1. avgusta u 13:00 časova na groblju Pašinac u Prijedoru.

Počivaj u miru i neka ti je laka crna zemlja…

Tekst – www.prijedordanas.com
Foto – facebook