Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Opštoj bolnici Bijeljina i Univerzitetskoj bolnici Foča, izvršeno je testiranje 675 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 136 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 76 muških i 60 ženskih osoba, od kojih je 24 mlađe, 88 srednje i 24 osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta 20 osoba je iz Banjaluke, 14 iz Trebinja, 12 iz Zvornika, 11 osoba je iz Bijeljine, po šest iz Modriče i Srpca, po pet iz Doboja, Foče i Šamca, četiri osobe su iz Dervente, po tri iz Bratunca, Višegrada, Kneževa, Kozarske Dubice, Teslića i Čelinca, po dvije su iz Bileće, Gacka, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Nevesinja, Petrova, Prnjavora i Ribnika i po jedna osoba je iz Kotor Varoša, Mrkonjić Grada i Prijedora.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona.

Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Ljubinja, ženi starije životne dobi iz Petrova i ženi srednje životne dobi iz Bijeljine.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 4.624 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 160 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 2.224 osobe. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 49.248 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 256, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 61, a u opštim bolnicama 195.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.626 osoba.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske