Na području Prijedora trenutno je deset lica pozitivno na virus korona, 125 se oporavilo od početka epidemije, dok je 14 preminulo, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije grada.

“U kućnoj izolaciji je 41 lice, a zdravstveni nadzor je prestao za 2.252 lica. U kovid bolnici smještena su tri lica iz Prijedora”, navodi se u saopštenju.

Sva pravna i fizička lica i preduzetnici dužni su da se u potpunosti pridržavaju zabrane okupljanja u grupama većim od 50 lica, ograničenja radnog vremena ugostiteljskim objektima od 6.00 do 23.00 časa, korištenja zaštitne maske u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom ukoliko nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra.

“Gradski štab za vanredne situacije apeluje na stanovnike grada Prijedora da se pridržavaju propisanih mjera za sprečavanje pojave i širenja novog virusa krona, a, prije svega, da održavaju fizičku distancu od dva metra, nose zaštitne maske, održavaju mjere lične higijene, te da vrše redovno čišćenje i dezinfekciju prostorija u kojima borave i rade”, navodi se u saopštenju.

Štab apeluje na organizatore manifestacija na kojima se očekuje okupljanje većeg broja lica da se pridržavaju mjera Republičkog štaba, a nadzorne i kontrolne organe obavezuje da intenzivno kontrolišu poštivanje mjera.

SRNA