Iako je zbog specifičnih epidemioloških uslova, izazvanih pandemijom virusa korona, mnogo vjenčanja odgođeno, ima i onih koji su, uprkos svemu, odlučili da i u ovim okolnostima stanu na “ludi kamen”.

Tako su u bračnu luku, pod maskama, uplovili mladenci iz Prijedora, Esma i Elvir Musić i svojim primjerom poručili da ljubav pobjeđuje koronu.

Iako je pandemija virusa korona pomrsila konce u svim sferama života, kada je riječ o ljubavi, tu ne može ništa. Mladi prijedorski par, Esma i Elvir Musić, prilagodio se specifičnoj epidemiološkoj situaciji. Kažu, od početka godine, planirali su vjenčanje, ali ih korona, nije obeshrabrila. Mlada je zablistala u vjenčanici, a oboje su imali i novi modni detalj – zaštitnu masku.

– Trebalo je biti na današnji dan i trebalo je biti mnogo drugačije. Zbog ove situacije mnoga rodbina nije mogla prisustvovati. Odlučili smo da ih ne čekamo i da to obavimo jer ne znamo ni kada će se ovo riješiti, ni kako će biti dalje, ali ispalo je sve super. Kako smo se nadali, dobro smo prošli – rekla je Musićeva.

Suprug Elmir je dodao da nisu odustali i da su odlučili da to obave baš danas.

– Mislili smo da i matičar dođe u hotel, ali nažalost rodbine nije puno moglo doći, skoro pa niko. Slavlja mora biti, to mi je nekako baš, tako da, najvjerovatnije sljedeće godine – naglasio je on.

A bez prijatelja, sve je ništa. Tu su, baš kao što treba da bude, i u ljubavi i u dobru i u zlu.

– Ipak je ovo najljepši dan, trebalo bi da bude najljepši dan u životu, pa smo se ipak potrudili da sve bude onako kako su oni zamislili, pa makar i pod maskama. To nam je bilo najbitnije, njihova sreća i ljubav – rekla je kuma Elma Semanić.

Kum Nedim Musić se ipak nadao da će se stanje promijeniti.

– Međutim, kada smo već došli do ovog datuma, odučili smo ipak da ćemo održati, naravno uz poštovanje svih mjera i naravno, ljubav je na kraju pobijedila – dodao je Musić.

Od marta do danas, ljubav je u Prijedoru koronu pobijedila više od 90 puta, jer je i toliko sklopljenih brakova, uprkos pandemiji.

RTRS