Ivona Odicki iz Prijedora, osvojila je treću nagradu na sinoć završenom Internacionalnom festivalu “Slavjanski bazar” u Vitebsku (Bjelorusija), u konkureciji mladih pjevača pop muzike uzrasta od 18 do 31 godine.

Mlada Prijedorka kvalifikovala se na ovaj prestižni svjetski festival umjetnosti pobjedom na Izbornom BiH takmičenju koje je 22. februara ove godine organizovao “Slovenski kulturni centar”iz Banjaluke.

“Vrijedno sam vježbala posljednjih mjeseci da ostavim što bolji utisak pred međunarodnim žirijem istaknutih muzičkih umjetnika iz Rusije, Bjelorusije, Belgije, Danske, Kazahstana, Slovačke i Ukrajine. Srećna sam jer osvojiti treće mjesto u konkurenciji najtalentovanijih mladih pjevača iz 14 zemalja smatram odličnim uspjehom”, izjavila je Ivona, oduševljena organizacijom i glamuroznošću ukupne manifestacije koju je otvorio predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko.

Na festivalu u Vitebsku nastupila je i Elena Kesić iz Mrkonjić Grada, u konkurenciji djece od 8 do 14 godina, ali nije osvojila dovoljan broj bodova za jednu od nagrada.

Ovo su prvi plodovi aktivnosti “Slovenskog kulturnog centra” iz Banjaluke koji organizacijom izbornih takmičenja traga za mladim talentima i obezbjeđuje im učešće na međunarodnim festivalima s kojima ovaj centar ima potpisane partnerske ugovore. Do kraja godine će još nekoliko nagrađenih učesnika prvog Izbornog BiH takmičenja nastupiti na festivalima u Letoniji i Bugarskoj.

Agencije

Ivona Odicki

Međunarodni festival "Slavjanski bazar 2020" u Bjelorusiji

Posted by prijedor.live on Nedjelja, 19. July 2020.