Na adresu portala www.prijedordanas.com stiglo je reagovanje zamjenika gradonačelnika Prijedora Aleksandra Miljuša na izjave predsjednika GO SNSD Prijedor Saše Bursaća u medijima od 14.07.2020. godine.

Reagovanje vam u cijelosti prenosimo u nastavku.

Reagovanje na izjave g. Saše Bursaća u medijima od 14.07.2020. godine

Očigledno je da g.Bursać kao predsjednik gradskog odbora SNSD-a Prijedor, ničim izazvam, ima potrebu za polemisanjem preko TV emisija i društvenih mreža sa fb lažnim profilima, u cilju obezvrijeđivanja drugačijeg mišljenja od njegovog, a vezano za aktuelno političko stanje u Prijedoru. I tu se zaista neću složiti sa njim, da je baš ovo način na koji se vodi politička kampanja, gdje se blaćenjem pojedinaca i političkih partija, ma kako se zvali ili zvale, pokušava politički poentirati.

O njegovoj izjavi u Hronici Potkozarja o unutarstranačkim izborima u GO SNSD Prijedor, a koji su za mene već odavno stavljeni ad acta, navodi u istoj rečenici da su izbori bili teški, a onda kako je ubjedljivo dobio te izbore, što je pomalo kontradiktorno.

Ne ulazeći dalje u razmatranje segmenata izjave po ovom pitanju, mogu samo napomenuti, da sve detalje oko tih izbora, načina kako su sprovedeni, u potpunosti zna g.Dragojević Goran, koji je i bio član komisije za sprovođenje izbora na terenu, ako uopšte želi da to pojasni.

Bursać u svojoj izjavi navodi nekakvo i vojskovanje u političkom smislu. Upravo je i tu njegov veliki problem, jer je sebi umislio da vodi vojsku, specijalne jedinice, i druge specijalne vojne formacije, unutar gradskog odbora SNSD-a.

I tu se ne slažemo, jer je članstvo u političkim partijama ipak odraz demokratske volje pojedinca, a ne frustracija članstva po vojnim pravilima. I kad smo već kod toga, bio sam i vojnik, ali onda i u vrijeme kad je to trebalo biti.

Opet napominjem da sam član SNSD-a, a ne kako to Bursać pokušava prezentirati u svojim izjavama, član druge partije. Odluku o razriješenju iz predsjedništva Gradskog odbora nisam dobio u pisanoj formi, jer taj sastanak nije imao niti tačke dnevnog reda, niti usvojen dnevni red. Više je ličio na lovačko druženje, gdje je pored mene razriješen dužnosti predsjednika Mjesnog odbora Centar 3 Nebojša Miljuš. Teško je pomisliti da ovo nije bilo lično obračunavanje.

Bursać je unazad dvije godine uspio da uradi sljedeće:

1.Da razvali koaliciju sa DNS-om i napravi novu skupštinsku većinu sa partijama iz opozicije, gdje je u mnogobrojnim i maratonskim sjednicama Skupštine grada, napravljeno toliko pravnih proceduralnih gresaka i imenovanja, koje su imale negativan sudski epilog po skupštinsku većinu koju je Bursać predvodio. SNSD-u je u tim premetanjima pripalo mjesto direktora Foma zdravlja, ali je i to izgubljeno u sudskom procesu.

2.Aktivna podrška inicijativi za izdvajanje opštine Omarska, a ujedno pretenduje sa kandidatom za gradonačelnika Prijedora. Kontradiktorno apsolutno.

3.Po meni najbitnije, narod nam se počeo svađati, prepirati, vrijeđati pa čak i tući po rođendanima, slavama, svečanostima, zbog političke podijeljenosti i trzavica.

4.Na kraju, Bursać je uspio da izgubi skupštinsku većinu, gdje je pokazao svoju političku nesposobnost, pokušavajući za to da optužuje pojedince kao i druge partije.

Ovaj odgovor je odraz mog ličnog stava i viđenja trenutne političke situacije u Prijedoru. Izuzetno mi je drago što nisam bio dio Bursaćeve BALVAN REVOLUCIJE.

MILJUŠ ALEKSANDAR