Na adresu internet portala www.prijedordanas.com stiglo je otvoreno pismo javnosti poznatog prijedorskog voćara Dalibora Jovića.

On se osvrnuo na “zasluge” pojedinih sugrađana kada je u pitanju izgradnje distributivnog centra voća, odnosno hladnjače u Omarskoj.

U nastavku vam prenosimo njegovo viđenje.

Otvoreno pismo

Evo čitam ovih dana kako se pojedini naši sugrađani utrkuju da sebe stave u prve redove kao zaslužne građane našeg grada.
Ni manje a ni više me nije iznenadio nastup našeg sugrađanina koji je sebi dao za pravo da se stavi iza izgradnje distributivnog centra voća u Omarskoj.

Čak da sebe politizuje u projektu kojeg Gradska uprava (grad Prijedor) i Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora PREDA-PD uz veliku podršku voćara grada Prijedora okupljenih u lokalnom udruženju voćara i voćarskoj zadruzi “Kooperativa” Prijedor, mukotrpno rade i ovih dana privode kraju.

Nemaju oni informaciju ni gdje se nalazi distributivni centar, ne znaju ni u kojoj je fazi izgradnje, ali znaju lijepo pričati kako su oni zaslužni što će voćarima sutra biti bolje.

Nisu oni bili tu kad je Prijedor bio iza svojih voćara koji su pretrpjeli katastrofalne štete nastale usljed mraza. Nisu oni bili tu kad je gradonosni oblak potukao sve što se moglo potući po našoj Kozari, ali su došli par dana nakon tog događaja i dali izjave za novinare kako će se štete nastale usljed grada sanirati. Komisije su se rastrkale po našem području kako bi što prije popisale i procijenile nastalu štetu.Nema informacija da je iko od oštećenog stanovništva bio i obeštećen, bar se nisu medijski propratili. Možda je neko i obeštećen, ali…

Ko je uz naš Grad bio kad je trebala da se radi dezinfekcija čitavog našeg područja?

Voćari su bili ti koji su danonoćno vršili svoju preuzetu obavezu i dužnost u znak zahvalnosti za sve dosad učinjeno prema voćarima od strane grada Prijedora. Svi zadrugari iz PZ Kooperativa su učestvovali u kompletnoj dezinfekciji našeg grada i čitavog našeg kako užeg tako i šireg područja.

Zaboravili su da grad Prijedor godinama pomaže svoje voćare kroz razne podsticajne mjere kako pri podizanju novih zasada voća, tako i pri održavanju već zasnovanih zasada.

Da je grad Prijedor izašao sa zvaničnom informacijom i da je prvi čovjek našeg grada tu informaciju iznio našoj javnosti, voćari bi to prihvatili, ali da te informacije iznose ovi što se hvale po društvenim mrežama, e to gospodo, voćari ne prihvataju i neće nikada prihvatiti.

Imaće voćari našeg grada svog kandidata kojeg će moći da biraju i podrže na predstojećim izborima, a koji će raditi u interesu svih nas a ne radi samo svog ličnog ili nečijeg interesa.

Eto toliko za početak.

Voćar Dalibor Jović