Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskoj bolnici Foča, izvršeno je testiranje 237 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 50 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 30 muških i 20 ženskih osoba, od kojih je 11 mlađe, 34 srednje i pet osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, devet osoba je iz Zvornika, šest iz Prnjavora, četiri iz Foče, po tri iz Trebinja, Laktaša, Prijedora i Rudog, po dvije iz Kotor Varoša, Sokoca, Višegrada, Ljubinja, Vlasenice, Banjaluke i Bratunca i po jedno iz Istočnog Novog Sarajeva, Gacka, Rogatice, Novog Goražda i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona.

Radi se o dvije žene starije životne dobi iz Ljubinja i Sokoca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 3254 slučaja virusa korona, a preminula je ukupno 141 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.693 osobe. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 42.126 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 234, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 58, a u opštim bolnicama 176.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.648 osoba, a nadzor je završen kod 39.672 osoba.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske

Konferencija za novinare – Institut za javno zdravstvo Republike Srpske

Pratite #UŽIVO konferenciju za novinare – Institut za javno zdravstvo Republike Srpske#RTRS #RTRSvijesti

Posted by RTRS vijesti on Utorak, 14. July 2020.